Cluj: Start cu frâna trasă pentru cartierul Lomb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de 5% dintre cele 6.000 de locuinţe ce urmează a fi ridicat sunt scoase la vânzare de reprezentanţii companiei contstructoare. Clujenii pot să cumpere deja apartamente în cartierul Lomb, unul din cele două viitoare cartiere-mamut ale Clujului, deşi pe şantier se lucrează încă la drumuri şi la instalarea utilităţilor. Primele locuinţe vor fi gata peste aproximativ doi ani.

Reprezentanţii companiei Lomb S.A, în care sunt asociate Impact SA şi Primăria Cluj-Napoca, au scos deja pe piaţă 250 de locuinţe. 100 dintre ele sunt case semicolective, care vor avea curte individuală, iar restul sunt apartamente în blocuri.

Până în prezent, nimeni nu a cumpărat vreo locuinţă, cu toate că au existat destui interesaţi, în cadrul târgurilor imobiliare la care a fost prezentat proiectul. “Primele unităţi locative sunt preconizate a fi începute în prima parte a anului viitor”, a declarat Cătălin Popeanu, reprezentantul Lomb SA, care a mai precizat că, în medie, construcţia unei unităi locative durează 18 luni.

Astfel, primii clujeni se vor putea muta în cartierul Lomb cel mai devreme la finele anului 2011. 

Preţuri între 600 şi 1600 de euro pe metrul pătrat

Locuinţeele ce vor fi scoase la vânzare au suprafeţe cuprinse între 30 şi 175 de metri pătraţi şi sunt situate în zona nord-estică a viitorului cartier. “Preţurile vor fi între 600 şi 1.600 euro pe metrul pătrat, în funcţie de zonă, de poziţionarea geografică, de utilităţile şi de serviciile sociale şi cele de proximitate pe care aceasta le oferă”, a mai spus Popeanu.

Conform lui, pe lângă apartamente, zona în care vor fi vândute locuinţe va fi dotată cu şcoală, gradiniţă, centre comerciale şi birouri ale administraţiei publice locale şi regionale.

Locuinţele sociale mai aşteaptă

Conform contractului de asociere dintre Impact şi Primărie, societatea Lomb SA se obligă să predea municipalităţii 75 de locuinţe sociale. “Anul viitor va începe proiectarea”, a declarat Cătălin Popeanu.

“Locuinţele sociale trebuie predate în maximum 24 de luni de la obţinerea Autorizaţiei de Construire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu . “Nu ştim când vom primi autorizaţia”, a completat reprezentatul Lomb SA.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite