Stadionul Cluj Arena e cel mai bun proiect al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Cluj Arena, un proiect premiat de OART
Stadionul Cluj Arena, un proiect premiat de OART

Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Transilvania, şi-a desemnat  cei mai buni specialişti. Unii au fost premiaţi pentru modul în care au contribuit la arhitectura oraşului, alţii pentru felul în care au amanajat spaţiile publice, iar Stadionul Cluj Arena, realizat de arhitectul Şerban Ţigănaş,  a fost desemnat cel mai bun proiect al anului.

La Gala Premiilor Anuale ale Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Transilvania, s-au acordat mai multe premii, pe secţiuni speciale. Primul dintre ele a fost cel acordat pentru  secţiunea Arhitectură sub 1000 mp. A câştigat premiul  acestei secţiuni,  proiectul făcut pentru Pavilionul Recepţie al unei clădiri din Harghita. Arhitecţii care l-au realizat sunt Pásztor István, Macalik Arnold.

La secţiunea Arhitectură peste 1000 mp, premiul a fost câştigat de arhitectul Şerban Ţigănaş pentru proiectul stadionului Cluj Arena. Premiul pentru secţiunea Spaţii publice a fost acordat lui Florin V. Lazăr pentru proiectul „Triunghi. Un experiment urban“ realizat în Câmpia Turzii. La secţiunea  Urbanism, doar trei proiecte au fost înscrise în concurs şi conform regulamentului secţiunea nu s-a jurizat.

La secţiunea Arhitectură de interior a fost premiat proiectul pentru „Amenajare temporară la Palatul Cultural Blaj, Transilvania Fest - Atelier MASS“ cu echipa de proiectare: Silviu Aldea, Marius Cătălin Moga, Camelia Sisak, Tamás Sisak. Restaurare, reabilitare, reconversie este secţiunea  în cadrul căreia s-a premiat proiectul "Reabilitarea sanctuarului şi a corului catedralei Romano-catolice" din  Harghita, proiect realizat de arhitectul  Macalik Arnold.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite