Stadionul, între o anchetă CSM şi un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul care s-a pronunţat în cazul privind anularea autorizaţiei pentru noua arenă va fi anchetat de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va investiga cauza pentru care soluţia judecătoarei Maria Francesca Bujor nu a fost motivată nici la peste trei luni de la pronunţare.

Construirea noului stadion municipal continuă să stârnească valuri

O echipă de inspectori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va deplasa la Cluj în curând pentru a investiga cauza pentru care o soluţie a unui judecător de la Tribunalul Cluj nu a fost motivată nici la peste trei luni de la pronunţare.

Este vorba de magistratul Maria Francesca Bujor, care a respins, în data de 29 ianuarie 2010, acţiunea în contencios a unor arhitecţi, care ceruseră anularea autorizaţiei pentru construirea stadionului. Arhitecţii au reclamat atunci grave deficienţe în elaborarea documentului, printre care lipsa unor dezbateri şi soluţii alternative de amplasament, dar şi lipsa existenţei unui plan urbanistic zonal.

După cum ne-a declarat Călin Stegăroiu, avocatul arhitecţilor, soluţia Tribunalului nu poate fi atacată, lipsind motivaţia judecătorului. Cecilia Morariu, purtătorul de cuvânt al CSM,  ne-a confirmat reclamaţia venită de la Cluj. „O echipă a inspecţiei judecătorilor se va deplasa la Cluj. Ei vor verifica dacă sunt cauze imputabile judecătorului, pentru întârzierea motivării soluţiei”, ne-a declarat Cecilia Morariu.

Judecătorul Petru Urs, purtătorul de cuvânt al Tribunalului, ne-a declarat că majoritatea judecătorilor de la Tribunal sunt supraîncărcaţi cu dosare. „Magistratul în cauză, Maria Francesca Bujor, are un număr sporit de dosare, deoarece a fost trimisă să judece şi dosare de la secţia de litigii muncă, nu doar la contencios”, ne-a spus Urs.

Dosar la parchet pentru ameninţări

Autorizaţia de construire a produs efecte juridice şi la Parchetul Judecătoriei din Cluj. Arhitecţii care au atacat autorizaţia în instanţă au fost ameninţaţi de suporterii echipei de fotbal Universitatea. Arhitectul Marius Clonda, membru în conducerea Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Transilvania, a reclamat procurorilor, că atât el, cât şialţi colegi au primit ameninţări cu moartea pe telefonul mobil.

S-a întâmplat imediat după ce Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, a dat un comunicat de presă în care susţinea că îi va acţiona în judecată pe arhitecţii care au cerut anularea autorizaţiei de construire  şi va cere despăgubiri dacă lucrările vor întârzia.

Suporterul periculos a fost identificat

Victor Popa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean ne-a declarat însă că nu se poate face nicio legătură între supărarea lui Tişe, faţă de acţiunea arhitecţilor şi riposta suporterilor. „Nu se poate face nicio legătură între poziţiile publice ale preşedintelui Consiliului Judeţean şi ameninţările proferate de către persoane fizice”, ne-a spus Popa.

Parchetul ne-a confirmat expedierea ameninţărilor prin SMS. „A fost deschis un dosar de urmărie penală, iar persoana care l-a ameninţat pe reclamant a fost identificată”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj. Situaţia creată a fost dezbătută şi la şedinţa de alegere a noului preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, filiala teritorială Transilvania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite