Stadion la Jucu din datoriile Agronomiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Primăria din Jucu se fac deja planuri pentru datoriile de la USAMV Foto: David Sugar
La Primăria din Jucu se fac deja planuri pentru datoriile de la USAMV Foto: David Sugar

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) datorează administraţiei comunei 184.000 de lei. Tribunalul Cluj a decis că suma trebuie plătită cu titlu de penalităţi şi dobânzi pentru că USAMV a întârziat să plătească impozite şi taxe locale.

Tribunalul Cluj a admis, zilele trecute, executarea silită a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), pentru o datorie de 184.500 lei. Potrivit inspectorului fiscal al primăriei din Jucu, Liviu Marcu, cel care a reprezentat localitatea în instanţă, banii reprezintă penalităţi pentru taxele şi impozite locale pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport datorate de USAMV.


Primăria a întocmit în anul 2001, o decizie de impunere pentru taxele pe care universitatea le datora pentru ultimii trei ani. „Pentru toate clădirile, terenurile şi locuinţele, a rezultat un debit de 60.000 lei”, ne-a spus Marcu.


Debitul va fi inclus în buget


Universitatea a contestat decizia de impunere, dar a început să achite o parte din datorii. „Au rămas de plătit doar penalităţile din majorări şi dobânzile”, ne-a spus Marcu. Sentinţa este executorie, astfel că Universitatea trebuie să plătească 184.500 lei (circa 45.000 de euro). Cu toate acestea, USAMV mai are o cale de atac.


Dorel Pojar, primarul din Jucu ne-a declarat că deşi iniţial nu au fost luaţi în calcul, banii proveniţi din datoria universităţii vor fi programaţi la stabilirea bugetului pentru anul în curs: „Comuna are proiecte de investiţii pretenţioase, stadion cu nocturnă, grădiniţe cu orar permament şi asfaltări de drumuri comunale”.

În ce priveşte destinaţia debitului de la USAMV, dacă va fi încasat, acesta va fi distribuit între cele trei proiecte majore. Stadionul va urma să fie dotat cu nocturnă, va avea o tribună acoperită pentru 1.500 de spectatori, vestiare şi bazin de recuperare. Complexul sportiv va fi folosit de echipa de fotbal, care joacă în cea de-a patra divizie. „Am demarat deja lucrările şi deşi avem termen de finalizare a investiţiei de 24 de luni, sperăm să inaugurăm obiectivul încă din acest an”, ne-a spus Pojar.


Cel mai important contributor la bugetul local este Nokia, cu circa 900.000 de lei anual. Pe un loc important se află şi firma Modern Farm, concesionarul celor peste 1000 de hectare ale terenurilor de stat, administrate de USAMV.

Atacăm cu recurs


Doru Pamfil, rectorul USAMV ne-a declarat că după ce decizia va fi motivată de instanţa de judecată, juriştii instituţiei vor introduce recurs. „Nu mi se pare normal să plătim penalităţi de trei ori mai mari decât datoria”, ne-a spus Pamfil. El a mai arătat: „Am câştigat la prima instanţă, sperăm că vom câştiga şi la ultima.“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite