Sportivi din toată Europa vor alerga la Maratonul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 1.000 de alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate vor alerga pe străzile Clujului, în cadrul maratonului.

Prima ediţie a Maratonului Intenaţional Cluj-Napoca va avea loc duminica viitoare. Evenimentul sportiv va cuprinde 4 probe. Acţiunea principală este Maratonul, care se aleagră pe o distanţă de 42,195 km. Trei alte  probe completează şi deschid evenimentul unor categorii mai largi de public interesat de sport. Astfel, Semimaratonul se aleargă pe jumătatea distanţei standard, respectiv 21,0975 km.

Cursa populară se desfăşoară pe o distanţă de 6 km, fiind deschisă şi accesibilă tuturor. Nici cei mai mici alergători nu au fost uitaţi, organizatorii oferind şi Cursa pentru copii are loc pe o distanţă de 2 km.
 
La cele 4 probe s-au înscris deja sportivi din peste 10 ţări, printre acestea fiind Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda şi Franţa, iar din ţară cei mai mulţi înscrişi sunt din Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Tg. Mures, Sibiu şi Baia-Mare.

Primarul Sorin Apostu va acorda un premiu special primului alergător clujean care va trece linia de sosire la proba de Maraton.

Evenimentul este organizat în premieră pe plan local de către Asociaţia Runners Club şi agenţia Respect Media, în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Federaţia Română de Atletism.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite