Spitalul regional de urgenţă din Cluj va costa 150 de milioane de euro şi ar urma să fie gata peste 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, ieri, memorandumul privind demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă prin parteneriat public-privat, printre care şi Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. Acesta va avea 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Juderţean Cluj, noile spitale regionale de urgenţă, care vor costa aproximativ 1,5 miliarde euro se vor edifica în Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Tg. Mureş, Timişoara şi Bucureşti

Acestea vor funcţiona ca unităţi compacte, autonome, de urgenţă, cu funcţionalitate integrală (investigaţii, diagnostic şi tratament) care să facă posibilă eficientizarea serviciului medical (prin reducerea timpului necesar şi a costurilor pentru stabilirea diagnosticului).

Spitalul Reginal de Urgenţă Cluj va deservi aproximativ 4 milioane de oameni din regiunea de NV a României şi urmează a fi edificat prin Parteneriat Public Privat, pe teritoriul comunei Floreşti, pe un teren cu o suprafaţă de 14 hectare.

Deşi va avea un management privat, Spitalul Regional de Urgenţă va funcţiona în regim public, pacienţii beneficiind de tratament similar sistemului public al asigurărilor de sănătate. Costul estimat al acestuia este de €150 milioane, unitatea urmând a fi dotată cu 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport.

Numai în municipiul Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în 25 de pavilioane, 16 dintre acestea fiind construite în 1902, iar restul între anii 1930 -1977, în timp ce singura clădire mai nouă, în care funcţionează momentan UPU, datează din anul 2005.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite