Spitalul desfiinţat din Mociu ar putea fi salvat de Consiliul Judeţean Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Cluj a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobarea de a prelua spitalul din comuna Mociu, închis vineri, care ar putea fi transformat în secţie exterioară a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea medicală este deosebit de importantă pentru cele şase comune din zona Mociu, în condiţiile în care spitalul deservea peste 22.000 de persoane.

"Am cerut, luni, Ministerului Sănătăţii să preluăm noi, la CJ Cluj, spitalul din Mociu. Ne putem asuma preluarea acestui spital, dacă este nevoie de hotărâre a Consiliului Judeţean o vom emite. Dacă se aprobă preluarea, Spitalul din Mociu va putea fi folosit de Spitalul de Recuperare ca secţie exterioară, pentru că acest spital este în subordinea CJ Cluj. Spitalul din Mociu este important pentru cele şase comune din zonă şi pentru cei peste 22.000 de locuitori pe care i-a deservit înainte de închidere", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, conducerea Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a făcut un calcul financiar din care rezultă că va putea asigura funcţionarea Spitalului din Mociu.
"Mingea este în terenul ministerului. Personalul spitalului din Mociu va fi stabilit de Spitalul de Recuperare", a precizat preşedintele CJ Cluj.

Spitalul din comuna clujeană Mociu, care se află pe lista celor 67 de unităţi medicale propuse pentru reprofilare, s-a închis, vineri, pacienţii fiind externaţi treptat, astfel încât au rămas doar paznicii clădirii.

Unitatea avea 30 de paturi, din care 20 pentru adulţi şi zece pentru copii, şi un număr de 22 de angajaţi - trei medici, cinci asistente, iar restul personal auxiliar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite