Spitalul de Copii, susţinut de liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festival de teatru pentru tineri. FOTO: Arhivă
Festival de teatru pentru tineri. FOTO: Arhivă

Festivalul „Stage II", dedicat liceenilor înclinaţi spre artă, se desfăşoară în perioada 4-6 noiembrie. În cadrul festivalului se pot face donaţii pentru Spitalul de Copii Cluj.

A doua ediţie a festivalului de Teatru pentru Tineri Stage II este organizat de Fundaţia Părinţi Clujeni, la sfârşitul săptămânii viitoare, la Sala Radio. „Festivalul este o oportunitate pentru elevii de liceu, să-şi pună în valoare calităţile artistice, dar este şi o formă de promovare a educaţiei non-formale", spun organizatorii evenimentului. Pe parcursul celor trei zile de festival, tinerii pot participa la workshopuri tematice, susţinuţi de profesioniştii din lumea teatrului clujean. De altfel, unul dintre obiectivele festivalului este de a le oferi tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber, cât mai departe de zona de adicţie. Tocmai din această cauză se urmăreşte valenţa caritabilă,concretizată în donaţii pentru Spitalul de Copii Cluj.

Bucătăria Spitalului de Copii, renovată din donaţii

Săptămâna trecută, 13 angajaţi ai Sanofi România şi Zentiva, alături de familiile lor, au participat la Bucharest International Marathon 2011, parcurgând împreună peste 300 km. Astfel, compania Sanofi va dona 20 lei pentru fiecare kilometru parcurs, respectiv 6.700 lei, pentru renovarea completă a bucătăriei centrale a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii. În acest spital sunt trataţi, anual, în jur de 130.000 de copii din toată ţara. Aceştia vor beneficia de o alimentaţie sănătoasă prin renovarea şi dotarea bucătăriei spitalului, care în prezent se află într-un grad avansat de degradare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite