Spitalul Regional de Urgenţă Cluj ar putea fi construit din fonduri private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene vor începe negocierile cu un investitor privat până în luna mai, a declarat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Investiţia totală în viitoarea construcţie se ridică la aproximativ 120 de milioane de euro, sumă în care sunt incluse şi dotările.

Spitalul urmează să aibă 800 de paturi şi să dispună şi de un heliport.
“În termen de două-trei luni, până în aprilie - mai, putem începe negocierile cu un investitor privat. Aceasta este dorinţa noastră, de a construi din bani privaţi acest obiectiv, iar investitorul îşi va recupera banii din administrarea spitalului", a spus Tişe. El a mai declarat că va recurge la banii privaţi pentru că nu au fost prevăzuţi în bugetul de stat bani pentru niciunul dintre spitalele regionale din ţară.

Potrivit acestuia, din cauza faptului că nu pot fi create posture noi pentru cadrele medicaale, urmează ca în cadrul noului spital să fie mutate secţii de urgenţă care funcţionează în prezent în alte spitale din oraş.

Viitorul Spital Regional de Urgenţă va fi construit pe un teren de 14 hectare al unei foste unităţi militare, situat în comuna Floreşti de lângă municipiul Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite