Spitalul CFR Cluj, controlat la igienă şi infecţii intraspitaliceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu puţin timp în urmă, o echipă de control a Ministerului Transportului şi Infrastructutrii a demarat controlul la unitatea medicală de pe strada Republicii. Concluziile anchetei vor fi publicate peste trei săptămânI. Controlul vine după ce prim-solista Teatrului de Operetă din Bucureşti a intrat în comă din cauza unei infecţii intraspitaliceşti.

Potrivit biroului de presă a Spitalului CFR Cluj, astăzi a ajuns la Cluj o echipă de control a Ministerului Transportului şi Infrastructurii (MTI), care va controla condiţiile igienico-sanitare şi infecţiile intraspitaliceşti. Asta după ce luni, 24 aprilie, activitatea de control s-a demarat printr-o comunicare din partea Direcţiei de Asistenţă Medico-Sanitară a MTI, prin care s-au solicitat informaţii privind blocul operator: numărul de intervenţii chirurgicale, dotările cu materiale sanitare, dezinfectanţi şi situaţia infecţiilor nosocomiale (intraspitaliceşti).

Activitatea de control a MTI a fost demarată astăzi în toate unităţile medicale din ţară subordonate ministerului de resort. Acesta durează trei săptămâni, după care MTI va face publice concluziile anchetei.

Spitalul CFR Cluj este îngrădit, printr-un ordin semnat de ministrul Radu Berceanu în 2009, să divulge alte informaţii legate de administrarea spitalului, cum ar fi costurile lunare de igienizare. "Toate informaţiile trebuie solicitate Direcţiei de Informare Publică şi Comunicare a MTI", a specificat jurista Spitalului CFR Cluj.

Toate aceste controale vin după ce Amelia Antoniu, prim solistă a Teatrului de Operetă, din Bucureşti, a intrat în comă după o simplă operaţie la spitalul CF 2 din Bucureşti. În urma acesteia  soprana a contractat o infectie în spital şi a fost transportată de urgenţă la sectia de Terapie Intensivă. Aceasta şi-a revenit, însaăo altă pacientă a spitalului CF 2, a contactat o infecţie intraspitalicească.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite