Spitalul Militar din Cluj, acreditat oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Militar de Urgenţă „Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a primit astăzi diploma care certifică acreditarea unităţii medicale la cele mai înalte standarde din Europa. Dintr-un total de 100 de puncte, spitalul clujean a reuşit să obţină un punctaj de 97,47. A pierdut puncte pentru că nu are capelă decât pentru ortodocşi.

Spitalul Militar de Urgenţă „Constantin Papilian” a fost acreditat la standarde europene, devenind primul spital din ţară care se conformează normelor impuse de Uniunea Europeană. La ceremonie a participat şi preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, dr. Dan Romulus Şerban, care a ţinut să felicite cadrele medicale clujene cu ocazia acreditării. „Putem spune că este un moment istoric, sunteţi prima unitate medicală din ţară care reuşeşte acreditarea cu un punctaj atât de mare”, a ţinut să transmită Dan Romulus Şerban. El a mai menţionat că există 1.850 de criterii de analiză după care se realizează acreditarea unei unităţi spitaliceşti.

La Cluj nu există spaţii de rugăciune decât pentru credincioşii ortodocşi

Unul dintre indicatorii care nu au fost întruniţi în mod complet, pentru acreditarea cu un punctaj mai apropiat de 100 de puncte, vizează oferirea pacienţilor de diferite culte religioase a spaţiilor în care aceştia să se poată reculege. „La Cluj nu am găsit decât un spaţiu pentru credincioşii ortodocşi, ori în Europa se pune mare accent pe respectarea confesiunii fiecărui pacient în parte”, a explicat Dan Şerban.  Alte nereguli care au scăzut din punctaj au fost descoperite în ceea ce priveşte „unele hârtii care nu erau rezolvate”, după cum a menţionat preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor din România.

Instituţia medicală clujeană a fost lăudată pentru faptul că a reuşit montarea rapidă a rampelor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotore, pentru compartimentarea inteligentă a sptaţiilor septice, respectiv aseptice, dar şi pentru felul în care pacienţii sunt trataţi.

Acreditarea unităţilor spitaliceşti din România se desfăşoară până în 2014, potrivit unei directive de la nivel european. Certificarea are un termen de valabilitate de 5 ani şi priveşte gradul de servicii pe care unitatea medicală le oferă pacienţilor, felul în care aceştia sunt trataţi. Toate cele 459 de spitale din România trebuie să obţină acreditarea până în 2014, riscând să piardă finanţarea de la Bugetul de Stat în caz contrar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite