Basel - CFR / Cîrţu „Sper să nimerim poarta care trebuie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traore a avut o evoluţie execrabilă şi a fost înlocuit la pauză
Traore a avut o evoluţie execrabilă şi a fost înlocuit la pauză

Sorin Cîrţu spune că CFR va juca la victorie, dar se va mulţumi şi cu un egal. Antrenorul clujenilor speră ca şansa să fie măcar acum de partea elevilor săi. Fără De Zerbi, obosit, campionii îşi joacă diseară ultima şansă de a mai rămâne conectaţi la Europa. O înfrângere, ar scoate CFR-ul din calculele calificării.

Cu un parcurs oscilant în Liga I, CFR Cluj se agaţă cu ambele mâini de şansa pe care o mai are de a se califica în primăvara europeană. Pasul din această seară, cu FC Basel, poate fi decisiv în ambele sensuri pentru trupa pregătită de Sorin Cîrţu.

„Aşa suntem noi românii. Ajungem mereu să disputăm meciuri decisive. Totul sau nimic. La fel va fi şi acum cu Basel, o echipă pe care trebuie să o învingem dacă vrem să mai păstrăm şanse de calificare în primăvara europeană", a spus Cîrţu, aseară, la conferinţa de presă de dinaintea partidei. Pentru ardeleni, n-ar fi rău niciun rezultat de egalitate, cu menţiunea că, din acel moment, clujenii vor depinde şi de celelalte meciuri din grupe. „Nu vrem să părăsim competiţia cu fruntea plecată. De aceea vom lupta şi pentru onoare", a completat tehnicianul „ceferiştilor".

De Zerbi: „E mai importantă Steaua"

Chestionat în legătură cu „măsurile de securitate" pe care şi le-au luat elveţienii pentru a-l bloca pe Traore, considerat cel mai periculos fotbalist de la clujeni, Cîrţu a replicat, ironic: „Noi am pregătit foarte bine meciul. Sper ca ai mei să nimerească însă poarta care trebuie, să mai avem şi noi şansa de partea noastră şi atunci va fi bine".Roberto de Zerbi n-a făcut deplasarea la Basel. Italianul i-a cerut lui Cîrţu să-l menajeze deoarece se simţea obosit.

„Am simţit dureri musculare înaintea meciului cu Gaz Metan, dar am vrut să‑mi ajut echipa şi am jucat. Aş fi putut forţa şi la meciul cu Basel, dar mi-a fost frică de ruptură şi am preferat să rămân acasă", a spus De Zerbi pentru „Adevărul". Atacantul a vrut să se menajeze pentru a fi apt în vederea meciului cu Steaua, de duminică: „Vreau să joc cu Steaua. N-am evoluat niciodată în Bucureşti şi ţin mult la acest lucru. Auzisem de Steaua, înainte de a veni la Cluj. Este cea mai cunoscută echipă din România".

Grupa E

Roma - Bayern Dolce Sport
FC Basel - CFR Cluj TVR 1

Clasament
1. BAYERN    4    4    0    0    11-3 12p
2. Roma    4    2    0    2    6-8 6p
3. CFR    4    1    0    3    5-10 3p
4. Basel    4    1    0    3    7-8 3p
Ultima etapă (8 decembrie):
Bayern - Basel, CFR Cluj - Roma

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite