Spectacol dedicat Japoniei: „Requiem. Nu ştii nimic despre mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protagoniştii spectacolului, Răzvan Mazilu şi Motoko Hirayama, la conferinţa de presă
Protagoniştii spectacolului, Răzvan Mazilu şi Motoko Hirayama, la conferinţa de presă

Spectacolul de dans contemporan „Requiem. Nu ştii nimic despre mine" se joacă în această seară, de la ora 19.00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Este o reprezentaţie în scop caritabil sprijinită de JTI, divizia internaţională a Japan Tabacco International.

Amatorii de dans contemporan pot merge în această seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, de la ora 19.00, la spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine", o manifestare în scop caritabil, banii strânşi din vânzarea de bilete şi de obiecte de decor în stil origami. Spectacolul va fi interpretat de artistul roman Răzvan Mazilu şi dansatoarea şi coregrafa Motoko Hirayama din Japonia. Cei doi artişti au lucrat împreună din noiembrie anul acesta după ce înainte au corespondat prin mailuri.

Ideea acestui spectacol a fost a lui Răzvan Mazilu şi Loredanei Lupu, iar fondul muzical - partitura „Requiem" a compozitorului britanic Karl Jenkins. Spectacolul este o îmbinare a două lumi, a două popoare cu trăsături total diferite, cel român, comunicativ, şi cel japonez, misterios, calculat şi interiozat.

Motoko Hirayama spune că se află pentru prima dată în România. „Am fost plăcut impresionată să aflu că românii ştiu atâtea despre Japonia şi cultura japoneză. Despre România ştiu că e o ţară misterioasă. Îmi doresc ca cei de acasă să vadă acest spectacol", afirmă artista.

„Requiem. Nu ştii nimic despre mine" a fost sprijinit de JTI, divizia internaţională a Japan Tabacco International, spectacolul având menirea de a ajuta financiar poporul japonez, zguduit de cutremurul din 11 martie 2011, urmat de un tsunami devastator şi de dezastrul nuclear de la Fukushima.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite