Spectacol de zile mari la Teatrul Național. Nigel Kennedy a ridicat sala în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nigel Kennedy, pe scena Teatrului Național Cluj
Nigel Kennedy, pe scena Teatrului Național Cluj

De la muzică clasică la jazz și rock, adevărata aventură muzicală a lui Nigel Kennedy i-a vrăjit pe toți cei prezenți, sâmbătă seară, la Teatrul Național Cluj.

Britanicul Nigel Kennedy, cel mai bine vândut violonist din lume, a susținut, sâmbătă seară, pe scena Teatrului Național din Cluj, un concert memorabil alături de patru muzicieni de excepție din Polonia, Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic și Tomasz Grzegorski.

Excepționala și unica interpretare a unor piese legendare, cum ar fi „Summertime" sau „Smoke on the water" a alternat, timp de aproape trei ore, cu bucăți clasice și compoziții proprii. „Este o mare onoare să vin în ţara lui Enescu, fostul profesor al lui Yehudi Menuhin, cel care ulterior a devenit profesorul meu. Simt că am o legătură directă cu George Enescu. Yehudi Menuhin mi-a insuflat ideea că vioara trebuie să fie parte din tine şi aşa o şi ţii - este între cap şi inimă", a explicat muzicianul.

Un veritabil showman, Kennedy s-a aflat într-un permanent dialog cu publicul pe tot parcursul concertului.

De peste douăzeci şi cinci de ani Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii viorii şi este unul dintre cei mai importanţi violonişti pe care i-a produs Marea Britanie vreodată.

Concertul a fost organizat, la Cluj, de Diesel Events.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite