Spectacol aviatic de zile mari la aeroportul din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sărbătorește, sâmbătă, 80 de ani de la înființare. Cu începere de la ora 9.30, la aeroport va avea loc un miting aviatic aniversar, cu ocazia căruia clujenii vor putea admira acrobații cu avioane, parașute și demonstrații ale planoarelor.

Mitingul aerian, organizat de Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, are loc în data de 5 mai, între orele 9.30 şi 12.00, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea aeroportului clujean. Intrarea la eveniment este gratuită.

Salturi ale paraşutiştilor, demonstraţii ale planoarelor, acrobaţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României, elicoptere PUMA şi avioane de luptă MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române, precum şi elicoptere EC 135 şi IAR 316 B Alouette ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI vor fi parte din spectacolul aerian de proporţii.

Organizatorii le-au pregătit clujenilor multe surprize. „După miting, copiii, și nu numai ei, vor putea sta de vorbă cu piloții și vor putea admira de aproape avioanele", a spus directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a declarat că la demonstrațiile de azi vor participa lotul național de acrobație aeriană și lotul național de parașutism. Aeroclubul României a fost, într-un fel, un adevărat abecedar pentru aviație. Mulți piloți formați la aeroclub au ajuns acum la companii mari", a adăugat Rotaru.

Cei interesați vor putea afla, cu ocazia mitingului aniversar, și un scurt istoric al aeroportului.

RATUC va suplimenta sâmbătă, între orele 8.00 şi 14.00, numărul autobuzelor care vor circula pe linia 8, pentru asigurarea transportului clujenilor care vor să participe la mitingul aviatic care va avea loc pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite