VIDEO Clujul are primul spa cu peşti-doctor din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Micu (27 de ani) a deschis primul salon  spa din oraş cu peşti Garra rufa, care se hrănesc cu pielea moartă a corpului.

„De regulă, peştii fug de oameni, însă cei din specia  Garra rufa se comportă exact pe dos, vin la tine. I-am adus în decembrie din Singapore şi au început să-mi fie dragi", spune Adrian Micu, un tânăr de 27 de ani, ce a deschis, împreună cu fratele său, un salon de cosmetică, în care funcţionează şi primul salon de fish-spa din Cluj-Napoca. Investiţia s-a ridicat la circa 15.000 de euro. „A devenit un trend în Europa ca lumea să meargă la acest gen de spa-uri", susţine clujeanul.

image

Vezi mai multe imagini cu peştişorii de la spa

Tânărul, care a copilărit în cartierul Gheorgheni, mai sus de locul unde a deschis spa-ul, spune că ideea unei astfel de afaceri i-a dat-o fratele, Ionuţ Micu, stabilit de ceva vreme la Dublin. „Ionuţ lucrează la un pet shop şi îi plac mult peştii. Are şi acasă mai multe acvarii. El a zis să deschidem un fish-spa la Cluj, mai ales că e singurul", povesteşte Micu.

Cu avionul din Singapore

Tot fratele lui s-a îngrijit şi de la procurarea peştilor Garra rufa. O „armată", de aproape 2.000 de peştişori, a ajuns tocmai de 1 Decembrie în nişte recipiente speciale. Despre aceşti peşti ştie că sunt folosiţi atât în saloanele de înfrumuseţare pentru manichiură şi pedichiură, cât şi în tratarea unor afecţiuni ale pielii precum diferite eczeme şi chiar psoriazisul. „Un astfel de peşte trăieşte 6 ani şi se hrăneşte cu piele moartă şi o şedinţă cu sute de peşti e o relaxare. Ei eliberează în apă o substanţă care e folosită în industria cosmetică", a spus Micu.

Prietena lui, care e administratorul salonului, Georgiana Duma, povesteşte că prima dată când bagi mâna într-un bazin cu peşti Garra rufa ai senzaţia că eşti gâdilat şi apoi percepi atingerea peştilor ca un masaj. Specialiştii spun că Garra rufa este originar din apele calde din jurul oraşului turcesc Kangal şi se hrăneşte, în mod normal, cu organism vegetale şi animale.

Peştii muşcă?

Cele mai dese întrebări adresate de clienţi sunt legate de cum să se poarte în timpul şedinţelor şi ce fac peştii. Clienţii şi clientele care vin trebuie să facă, mai întâi un duş, pentru îndepărtarea cremelor deoarece le-ar face rău peştilor. Sunt prosoape şi papuci de unică folosinţă. Apoi începe şedinţa care poate fi atât de 15 minute, cât şi de 30. „Odată ce clientul îşi pune picioarele în bazin se aprinde o lumină albastră şi peştii încep treaba. Unii întreabă dacă aceşti peşti muşcă. Garra rufa nu au dinţi. Bazinele sunt dotate cu lămpi speciale cu ultraviolete, aduse din Germania. Ele filtrează apa de opt ori pe oră în aşa fel încât următorul client să nu stea în aceeaşi apă", explică administratorul salonului.

Pe viitor tinerii vor să cumpere un bazin pentru ca clienţii să poată intra cu tot corpul în apă.

Medicii, sceptici

Potrivit http://www.garrarufa.com/garra-rufa-fish, această specie de peşti vindecă diverse boli ale pielii, inclusiv eczeme şi psoriazisul. Medicii clujeni sunt circumspecţi. Şefa Clinicii de dermatologie din Cluj-Napoca, Rodica Cosgarea, spune că psoriazisul nu poate fi vindecat prin tratamente cu peşti Garra rufa. „Aceşti peşti îndepărtează scuamele provocate de boală pe piele, nu vindecă psoriazisul", crede doctorul. O opinie similară are şi dermatologul Sorina Dănescu, care colaborează cu clinica Laurus Medical. „Am văzut la televizor că este şi la Oradea un salon cu peşti fish-spa. Pentru psoriazis eu aş indica tratamentul medical, cel clasic, deoarece e mai sigur", afirmă Sorina Dănescu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite