Sorin Apostu şi Radu Bica au fost excluşi din PDL prin decizia Colegiului Director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc şi Sorin Apostu într-o întâlnire la Primăria Cluj.
Emil Boc şi Sorin Apostu într-o întâlnire la Primăria Cluj.

Sorin Apostu, primarul de Cluj, şi Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, ambii arestaţi pentru luare de mită, au fost excluşi din partid prin decizia Colegiului Director, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

„Decizia de ieri a fost limpede, de excludere a celor aflaţi în această situaţie de arest preventiv. Decizia a fost făcută publică la încheierea reuniunii de duminică seară de către preşedintele Emil Boc. Ei nu mai sunt membri ai PDL, prin urmare PDL nu mai are de a face cu această problemă", a precizat Voinescu, informează Mediafax.

El a arătat că, din câte a înţeles, au existat solicitări ale celor doi de excludere din partid. „Din câte am înţeles, a existat o solicitare a domniilor lor de excludere. Asta este ce am înţeles. Desigur, ei au transmis, ei se află într-o situaţie restrictivă din punct de vedere a libertăţii şi, fireşte, nu am putut vorbi cu domniile lor. Ei sunt excluşi de ieri din PDL", a opinat Voinescu.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, după şedinţa liderilor PDL, că s-a decis modificarea Codului Etic astfel încât cel arestat preventiv este exlus din partid, menţionând că Sorin Apostu şi Radu Bica au cerut să fie excluşi din PDL, procedură care nu duce la pierderea mandatului de primar. „Am decis modificarea Codului Etic astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid", a spus Boc.

Premierul a menţionat că Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii. „Au solicitat excluderea pentru că demisia ar însemna pierderea mandatului de primar", a spus Boc. Potrivit acestuia, urmează să se desfăşoare procedurile judiciare în instanţele de judecată, „unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite