Soprana care a cântat cu Santana a dat America pe viaţa printre ţigani în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stacy Marie Walker, soprana care a cântat cu Carlos Santana, Jon Secada şi Arturo Sandoval, a concertat aseară la Cluj, după ce şi-a amânat cu trei luni întoarcerea acasă. Cântăreaţa a ales să-şi imprime trei albume într-un studio din satul Romoşel, lângă Deva. Copiii de ţigani şi viaţa simplă, fără baie sau apă curentă sunt surse de inspiraţie pentru solista americană.

A fost una din cele patru soprane ale Corului Grammy Jazz, care a cântat cu nume mari ale scenei muzicale internaţionale precum Carlos Santana, Jon Secada, Monica sau Arturo Sandoval. A avut rol principal în producţii Broadway, jucate în Atlanta şi a fost invitată la una din ediţiile premiilor Grammy.

Decizia cântăreţei americane Stacy Marie Walker de a-şi imprima trei albume discografice în România este în acest context mai mult decât surprinzătoare. Nu şi pentru Stacy, care şi-a găsit ca sursă de inspiraţie muzicală viaţa simplă de la ţară, departe de aglomeraţia din oraşul ei natal, Atlanta.




Romoşel în loc de Los Angeles

Solista a hotărât să vină în România, în satul Romoşel, acolo unde, acum zece ani, s-a mutat o familie belgiană care sprijină comunitatea de romi din comuna Romos, unde funcţionează şi un studio profesionist de înregistrări. „Mi-a plăcut ideea de a veni într-un loc care, la prima vedere, nu este cel mai bine cotat. M-am gândit că ajungând într-un spaţiu considerat «obscure», voi reuşi să creez un album viu, care să cucerească astfel inimele celor ce-l ascultă“, a declarat Stacy.





„Profă“ pentru copiii ţigani


Cântăreaţa îi învaţă muzică pe câţiva dintre copiii de ţigani din Romos, susţinând că sunt o sursă de inspiraţie muzicală. „La început mă gândeam că nu voi reuşi, însă sunt foarte plini de viaţă şi extrem de ritmici. Mi-am dat seama că au nevoie de dragoste. Mă gândesc să imprim o melodie cu ei“, a conchis Stacy Marie Walker.

image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite