Şomeri şi angajatori, faţă în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii clujeni s-au întâlnit cu potenţialii angajatori. FOTO: Arhivă
Şomerii clujeni s-au întâlnit cu potenţialii angajatori. FOTO: Arhivă

Zeci de şomeri s-au întâlnit astăzi cu potenţiali angajatori clujeni în cadrul proiectului „Nevoia de Orientare, Reorientare şi Dezvoltare" (N.O.R.D.). Aceştia au aflat, direct de la angajatori, ce aşteptări au când recrutează personal.

La eveniment au participat reprezentanţi a şase companii care activează în Cluj-Napoca şi sunt prezenţe active pe piaţa angajatorilor: Held Fashion, Construcţii Rutiere Cluj, Elmafarm, GI Group, Miru Global şi CSI România, dar şi Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj. Întâlnirea s-a desfăşurat sub forma unui atelier de lucru, unde toţi participanţii au avut ocazia să dialogheze direct, în grupuri restrânse, cu potenţiali angajatori şi  să afle de la aceştia ce urmăresc la interviurile de angajare şi ce aşteptări au când recrutează personal. Discuţiile au pornit de la experienţa personală şi au inclus o serie de recomandări din partea angajatorilor.

Persoanele în căutarea unui loc de muncă beneficiază în cadrul acestui program de informare, consiliere, formare profesională şi facilitarea angajării. Proiectul prevede participarea a 610 beneficiari la etapa de informare despre oportunităţile de dezvoltare şi ocupare profesională. 250 dintre aceştia vor beneficia de consiliere profesională, iar alte 100 de persoane vor participa la cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului. În urma implementării proiectului N.O.R.D. se urmăreşte angajarea a minim 21 de persoane. „Avem deja primul angajat, un locuitor din Cluj-Napoca care va lucra ca ospătar-barman", spune Alexandra Dinu, directorul proiectului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite