Şoferul care a omorât o întreagă familie în accident îşi aşteaptă sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Hilote, şoferul unui Porsche care a determinat anul trecut decesul celor trei membri ai unei familii, într-un accident rutier va afla săptămâna viitoare dacă rămâne după gratii.

Reprezentantul Parchetului a cerut la încheierea procesului pedeapsa maximă şi achitarea tuturor pretenţiilor materiale şi morale ale rudelor victimelor. Pentru producerea accidentului sub influenţa alcoolului, Hilote riscă o pedeapsă de până la 10 ani.

Avocatul inculpatului a solicitat schimbarea încadrării judiciare pentru clientul său, având în vedere noile expertize privind alcoolemia şi starea psihică a inculpatului, după producerea accidentului. Acesta cerut o pedeapsă cu suspendare pentru uciderea din culpă şi achitarea pentru părăsirea locului accidentului.

La dosar au mai fost ataşate expertiza psihiatrică, realizată de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici şi mai multe caracterizări ale inculaptului. Expertiza de specialitate se arată că acesta ar fi putut fi afectat, pentru câteva minute, de impactul accidentului.

Profitând de această expertiză, avocatul inculpatului a cerut achitarea acestuia pentru părăsirea locului accidentului, deoarece nu se afla în deplinătatea facultăţilor mintale.

După expertiza depusă la termenul anterior, prin care IML Cluj a recalculat alcoolemia, pe baza declaraţiilor date în faţa instanţei de judecată, avocatul lui Hilote a cerut eliminarea şi a factorului agravant pentru conducerea peste limita legală a alcoolemiei.

Primul calcul pe baza declaraţiilor a ridicat alcoolemia inculpatului la valoarea 0,98-1,14 la mie, dar recent recalculare a scăzut-o sub 0,80, adică limita legală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite