Socializarea, micul și berea: USL va organiza o serbare câmpenească de 1 Mai la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Nicoară este candidatul USL la Primăria Cluj.
Marius Nicoară este candidatul USL la Primăria Cluj.

USL va organiza la Cluj, de 1 Mai, o serbare câmpenească la care vor lua parte și candidații la alegerile locale. Organizația PDL Cluj nu a pregătit nimic electoratului de Ziua Internațională a Muncii.

USL va organiza, de 1 Mai, o serbare câmpenească într-o zonă de agrement a municipiului Cluj-Napoca, la care sunt aşteptate aproximativ 500 de persoane, fiind prima astfel de manifestare după 2009 şi având tentă electorală, în condiţiile în care sunt invitaţi candidaţii PSD, PNL şi PC la alegerile locale.

Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Ana-Maria Danciu, a spus că la serbarea câmpenească vor participa aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi ai USL.

„USL Cluj va organiza de 1 Mai o serbare câmpenească în zona Pădurii Făget de lângă Cluj-Napoca, la care sunt aşteptaţi circa 500 de membri şi simpatizanţi ai PSD, PNL şi PC.

Aceştia vor servi mici şi bere, conform tradiţiei, dar nu va avea loc niciun spectacol de muzică populară. La manifestare vor participa şi candidaţii USL pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, dar şi candidaţii USL pentru funcţia de primar al municipiului, senatorul Marius Nicoară, respectiv pentru preşedinţia CJ, deputatul Horea Uioreanu", a declarat Danciu, citată de Mediarfax.

Potrivit acesteia, costul micilor şi al berilor va fi asigurat din fondurile celor trei partide.

„Se poate spune că este şi o acţiune de socializare, de cunoaştere a candidaţilor noştri, ţinând cont că se apropie campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie. Vom avea şi un cort mare în culorile USL", a spus purtătorul de cuvânt al PSD Cluj.

Liderii PDL Cluj spun, însă, că nu vor organiza nicio acţiune de 1 Mai, dar că în această zi ar putea avea loc întâlniri ale membrilor, ţinând cont de apropierea alegerilor.

Liderul filialei judeţene, deputatul Daniel Buda, a declarat că în ultimii ani fiecare membru al PDL Cluj a sărbătorit Ziua Internaţională a Muncii cum a crezut de cuviinţă.

„PDL Cluj nu organizează o manifestare specială de 1 Mai, însă s-ar putea să aibă loc întâlniri ale membrilor de partid, nu neapărat la iarbă verde, ţinând cont că se apropie alegerile locale", a subliniat Buda.

Întrebat cum comentează faptul că partidele din opoziţie vor organiza o serbare câmpenească în acest an, Buda a răspuns că este „o obişnuinţă a PSD la care au aderat şi liberalii".

PSD Cluj şi PDL Cluj au sărbătorit ultima oară 1 Mai în 2009, când se aflau împreună la guvernare. Membrii celor două filiale judeţene au participat atunci la serbări câmpeneşti desfăşurate tot în Făget, unde au mâncat mici, au băut bere şi au urmărit un spectacol folcloric.

Deşi se aflau într-o coaliţie, membrii PSD şi PDL au petrecut în corturi separate, amplasate la circa două sute de metri unul de altul, social-democraţii trebuind să îşi plătească berea şi micii, în timp ce democrat-liberalii le-au primit gratis din partea partidului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite