Singura româncă de la "Olimpicele" militare vrea să bată un record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanca Mihaela Botezan-Prunduş (35 de ani) e singura atletă din România care participă la Jocurile Mondiale Militare din Brazilia. Sportiva angajată în cadrul armatei a aterizat azi la Rio de Janeiro, unde va încerca să doboare recordul deţinut tot de ea competiţia sportivă care precedă cu un an Jocurile Olimpice.

15 minute şi 10 secunde i-au luat Mihaelei să parcurgă distanţa de cinci mii de metri în urmă cu opt ani, la ediţia organizată în Italia. A bătut recordul mondial, iar de atunci nu a mai întrecut-o nimeni. A revenit pe pistă recent, după ce şi-a întrerupt activitatea odată ce a aflat că e însărcinată. Acum are o fetiţă de doi ani, Mara, care o motivează şi mai mult. De azi, atleta participă pentru a doua oară la Jocurile Mondiale Militare, care se desfăşoară de această dată în Brazilia, în perioada 12 -26 iulie 2011.

Sportivă în cadrul armatei

Atleta Mihaela Botezan-Prunduş este legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, însă se ocupă şi de lotul sportiv de la unitatea militară din cartierul Someşeni. Clujeanca e angajată în cadrul unităţii, ocupându-se de managementul informatic. Dă raportul la unitate în fiecare zi, la 7.00 dimineaţa, după care îşi face datoria şi mai apoi se ocupă de colegii săi sportivi. Când nu face asta, Botezan se antrenează singură. Ieri a plecat spre Rio de Janeiro de la Bucureşti, după ce a efectuat un stadiu de antrenament la altitudine, în localitatea Piatra Arsă, din munţii Bucegi. „Traseele au fost extraordinare. Fiica mea a fost cu mine şi m-a susţinut, striga «haide, mami!»“, a povestit Botezan.

Vrea neapărat o medalie

Mihaela Botezan a declarat că doreşte să obţină un rezultat cât mai bun la ediţia de la Rio de Janeiro şi mai ales să îşi apere recordul stabilit în urmă cu opt ani. „Nu ştiu dacă voi putea să bat recordul, deoarece am luat o pauză de opt ani şi m-am aflat şi în concediul de maternitate, însă merg acolo să câştig cel puţin o medalie“, a povestit sportiva. Clujeanca spune că se aşteaptă la orice, motiv pentru care va trage din greu pentru a urca pe podium. „Vreau să-mi apăr recordul mondial militar pe care l-am facut în 2003, la ediţia a treia a Jocurilor“, a completat ea.

Competiţia este totodată şi barem pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde atleta are şanse să participe, dacă va scoate un rezultat bun.

Clujeanca este singura atletă care va reprezenta România la această întrecere de pe continentul sud-american din motive financiare. Ea a avut norocul de a fi sponsorizată de o bancă din Cluj-Napoca şi de o companie producătoare de echipament sportiv, datorită performanţelor sale.

La Jocurile Mondiale Militare din acest an vor participa 6.700 de sportivi din peste 110 ţări, reprezentând 20 de sporturi, împărţite în 36 de discipline şi 5 categorii. Printre acestea se numără atât atletismul şi fotbalul, cât şi paraşutismul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite