Sindicaliştii din învăţământ acuză inspectoratul de ilegalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Cluj vor fi comasate 21 de şcoli
În judeţul Cluj vor fi comasate 21 de şcoli

Reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Cluj (SLIPC) susţin că Inspectoratul Şcolar Judeţean încălcă legea când restructurează reţeaua şcolară fără consultarea sindicatului, afirmând că această restructurare va atrage şi mai multe cheltuieli şi investiţii ulterioare.

„Este de neconceput ca unităţi de învăţământ cu tradiţie din judeţul Cluj să dispară peste noapte fără o analiză temeinică şi aprofundată, în lipsa existenţei unor criterii unitare, fără a se ţine seama de părerea comunităţii locale. Se impun centralizat soluţii fără logică, păgubitoare, care vor atrage şi mai multe cheltuieli şi investiţii ulterioare", se arată într-un comunicat de presă al SLIPC.

Reprezentanţii sindicatului solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj stoparea acestor restructurări, pe care le consideră „destructurări la comandă de partid”.

ISJ Cluj a transmis, la începutul lunii februarie, la Ministerul Educaţiei, pentru aprobare, propunerile de comasare a unor clase cu un număr redus de elevi.

„Răspunsul îl vom primi prin martie. Conform propunerilor noastre, prin comasare, au dispărut mai multe unităţi şcolare cu personalitate juridică, iar mai multe clase cu efective mici au fost comasate”, a declarat Peter Tunde, inspector şcolar general adjunct.

Peter Tunde declara că primarii care se opun comasărilor propuse de Inspectorat îşi asumă riscul de a rămâne fără bani pentru plata cadrelor didactice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite