Sindicaliştii de la Nokia încep de luni negocierile pentru plăţile compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa de concediere la Nokia
Şedinţa de concediere la Nokia

Sindicaliştii de la fabrica Nokia din Jucu vor începe, de luni, negocierile cu conducerea societăţii pentru stabilirea plăţilor compensatorii în cazul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi.

Potrivit lui Valentin Ilcaş, preşedintele sindicatului "Nokia Metal", unul dintre cele două sindicate ale fabricii Nokia din Jucu, angajaţii au fost "şocaţi" de decizia companiei finlandeze de a închide fabrica.

"Am primit vestea închiderii fabricii ca un trăsnet. Am fost şocaţi, pentru că nu ne-am aşteptat. Nu a transpirat nimic. Ne doare această decizie şi ne gândim cum să trecem mai uşor peste acest lucru.

De luni vom începe negocieri cu conducerea Nokia de la Jucu pentru a vedea cuantumul plăţilor compensatorii pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi şi ce forme de protecţie socială a angajaţilor pot fi luate. Nu pot să avansez sume, însă sper să obţinem cât mai mult, pentru ca oamenii care vor pleca să poată supravieţui câteva luni, până îşi vor găsi alte locuri de muncă", a spus Ilcaş.

El a afirmat că încetarea contractului colectiv de muncă va avea loc abia în luna martie 2012, dar angajaţii trebuie să ştie din timp pe ce se pot baza după ce vor pleca de la fabrica Nokia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite