Sindicaliştii contestă în instanţă disponibilizările de la Bechtel: vor fi daţi afară şi lideri sindicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Bechtel a transmis astăzi sindicatelor tabelul cu primii cu 670 de disponibilizaţi din cei 825 de angajaţi care vor fi concediaţi. Printrei ei se află ţi sindicalişti, potrivit lui Grigore Pop, preşedintele sindicatului Cartel Alfa.

"Ne vom adresa instanţei pentru obţinerea unui ordin judecătoresc pentru oprirea concedierilor colective până la precizarea poziţiei Ministerului Transporturilor, cu privire la continuarea lucrărilor“, a reacţionat Grigore Pop, preşedintele sindicatului Cartel Alfa Cluj, la care este afiliat Sindicatul „Transilvania” al angajatilor Bechtel.

Pop a afirmat ca pe lista celor care urmează să fie daţi afară se numără persoane care nu pot fi date afară, conform legii. „Vom urmări cu atenţie cine este trecut pe tabelele disponibilizaţilor, pentru că avem informaţii că există angajaţi întorşi din concedii de paternitate, pe care nu ai voie să-i concediezi şase luni, dar şi lideri sindicali“, a mai precizat Grigore Pop. Potrivit acestuia, tot comitetul sindicatului, care este format din 27 de oameni, inclusiv preşedintele Mihai Lup ar fi pe lista celor puşi pe liber.

Conducerea Bechtel a luat decizia concedierii colective din cauza lipsei unui front de lucru pentru continuarea lucrărilor, dar şi neplata datoriilor de catre stat de 73 de milioane de euro, fără TVA, pentru lucrările făcute până acum. Tabelele cu cei disponibilizati au fost depuse de vineri la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă.

Grigore Pop a precizat că, de astăzi, angajaţii vor primi deciziile de concediere, ceea ce înseamnă că primii diponibilizaţi vor apărea din 2 martie încolo, când se împlinesc cele 20 de zile de preaviz. Liderul sindical este de părere că darea afară a acestor oameni este neproductivă, în varianta în care lucrările ar continua, pentru că, o data desfiinţate, posturile nu mai pot fi reînfiinţate timp de nouă luni.

Reprezentanţii Bechtel nu au putut fi contactaţi pentru precizarea poziţiei lor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite