Sindicaliştii Operei Române Cluj s-au împăcat cu directorul şi au renunţat la proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul artiştilor la Operă
Protestul artiştilor la Operă

Sindicaliştii de la Opera Naţională Cluj renunţă la proteste după ce s-au împăcat cu directorul instituţiei, Rareş Trifan, căruia îi ceruseră iniţial demisia. Angajaţii au intrat, lunea trecută, în grevă generală, reclamând "managementul defectuos" şi cerând ministrului Culturii, Kelemen Hunor, demiterea directorului.

Conform unui comunicat de presă semnat de directorul general al Operei Naţionale Române din Cluj, Rareş Trifan, şi de preşedintele sindicatului Transilvania Art, Dan Gâdea, sindicaliştii de la Opera din Cluj s-au împăcat cu directorul Rareş Trifan, nu vor mai continua protestele şi vor conlucra pentru a stinge conflictele din trecut.

"În urma concilierii dintre conducerea Operei Naţionale Române Cluj-Napoca şi Sindicatul Transilvania Art, mediată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, părţile au ajuns la un consens. Atât conducerea instituţiei, cât şi sindicatul doresc să depună eforturi comune pentru normalizarea activităţii instituţiei, în beneficiul publicului spectator", se arată în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului Transilvania Art s-au întâlnit, luni, la Ministerul Culturii, cu directorul Operei, Rareş Trifan, după mai multe zile de proteste în care sindicaliştii ceruseră demiterea acestuia.

Angajaţii Operei susţineau că, din 2007, de când a fost numit director Rareş Trifan, opera clujeană a avut cel mai mic număr de spectacole anuale din ultimii 20 de ani, cel mai mic număr de spectatori din ultimii 20 de ani, un repertoriu străin de preferinţele publicului clujean.

Angajaţii Operei îi cereau ministrului Culturii, Kelemen Hunor, demiterea directorului general, Rareş Trifan, din cauza "managmentului defectuos în detrimentul salariaţilor, al instituţiei şi al publicului, abuz în funcţie, dezinteres total faţă de salariile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor ONRC".

Ei îl mai acuzau pe director de lipsă de dialog, risipirea banului public prin contracte încheiate cu o societate comercială prin care se plătesc colaboratorii externi "cu sume imense, de ordinul sutelor de milioan" şi "decimarea repertoriului ONRC".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite