Şi şcolarii cu telefon mobil sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a festivalului de foarte scurt metraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul festivalului indică o singură restricţie care se referă la durata filmului
Afişul festivalului indică o singură restricţie care se referă la durata filmului

Centrul Cultural Francez din Cluj a anunţat luni demararea înscrierilor la o nouă ediţie a Festivalului de foarte scurt metraj, aflat la cea de-a 12-a ediţie, care va avea loc în luna mai.

După cum a anunţat Raluca Ghervan, purtător de cuvânt al CCF, înscrierile se vor încheia în data de 15 martie.

Potrivit regulamentului de organizare, pelicula nu trebuie să depăşească trei minute. Sunt acceptate toate genurile, de la ficţiune, animaţie, documentar, experimental, pe video sau chiar şi pe telefonul mobil, cu sau fără sonor.

Filmele vor fi trimise în format DVD-video, însoţite de formularul de înscriere, accesibil la adresa www.trescourt.ro. Tematica este liberă, cu excepţia mesajelor rasiste şi xenofobe. Organizatorii au prevăzut o secţiune specială dedicată femeii.

Nu există nicio restricţie de vârstă, iar Centrul Cultural francez organizează pentru copiii de până la 14 ani un atelier de film de animaţie, în prima săptămână din luna februarie.


Vor fi acordate două premii de către firma Orange, pentru câştigătorul desemnat de către un juriu format din profesionişti şi pentru câştigătorul desemnat de către public. Câştigătorii vor beneficia de promovare în mass media şi în cadrul f estivalului.


Festivalul a demarat în anul 1999 din Paris şi s-a extins în mai multe ţări. Filmele selectate internaţional anul trecut vor fi proiectate în perioada 7-9 mai în câteva zeci de oraşe din 15 ţări, inclusiv România.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite