Şi-a făcut afacere cu bani de la Guvern, în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Sicoie are o firmă de curăţenie cu 10 angajaţi.
Oana Sicoie are o firmă de curăţenie cu 10 angajaţi.

Printre cele 24 de persoane care au primit anul acesta fonduri guvernamentale nerambursabile prin Programul Servicii de Piaţă se numără şi clujeanca Oana Sicoie.

Oana Sicoie (25 de ani) a încasat în urmă cu câteva zile o nouă tranşă de bani în cadrul „Programul Servicii de Piaţă", derulat prin Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj (OIMMC). Oana a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice la Cluj şi are o firmă de curăţenie cu zece angajaţi. Ea şi-a demarat afacerea cu bani de la Guvern şi acuma o dezvoltă tot din aceste fonduri. În 2009, Oana a demarat o afacere în domeniu serviciilor de curăţenie de întreţinere şi curăţenie industrială, prin programul „Start" al Oficiului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj.

Contract cu un centru logistic

Atunci a primit fonduri guvernamentale neramburasabile în valoare de 60.000 de lei, adică 50% din preţul echipamentului de curăţenie de care avea nevoie pentru demararea afacerii. „Am luat şi un credit de la CEC de 50.000 de lei, pentru că am beneficiat de sprijinul Fondului Naţional de Grantare a Creditelor pentru IMM pentru 80% din suma împrumutată. Garanţia pentru diferenţa de 20% din credit a fost dată de evaluarea echipamentelor", a spus Oana Sicoie.

Află aici de ce vin francezii să facă afaceri în România

Cu banii primiţi şi cu 10.000 de lei fonduri proprii a cumpărat maşini de măturat, aspiratoare şi un echipament pentru curăţarea pardoselilor. În plină criză economică a reuşit să încheie contracte cu mai multe companii din judeţul Cluj şi  zonele limitrofe. „Avem contract cu un centru logistic care se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare unde ne ocupăm de curăţenie industrială, adică măturat şi spălat mecanizat în halele de lucru şi în parcarea aferentă", a spus Oana Sicoie.  

Citeşte aici despre afacerea făcută în România de măcelarul care furnizează carne proaspătă celebrităţilor şi politicienilor din Franţa

La doi ani de la demararea afacerii a depus un proiect de finanţare din fonduri guvernamentale prin „Programul Servicii de Piaţă" gestionat tot de Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj. Condiţia impusă pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile a fost ca firma să aibă un an de vechime în activitate. Firma Oanei a primit banii reprezentând fonduri guvernamentale nerambursabile, 100.000 de lei, în urmă cu câteva zile.  Cu aceştia a cumpărat alte echipamente de curăţenie performante. De asemenea a mai cumpărat o maşină utilitară pentru transportul acestor echipamente. „Oana Sicoie are lunar contracte noi cu companii naţionale şi multinaţionale din judeţ şi este recunoscută deja pentru seriozitatea cu care respectă prevederile fiecărui contract", spune Mircea Miheştean, directorul Oficiului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj (OIMMC) .

7 milioane de lei de la Guvern pentru IMM-uri


OIMMC a pus anul acesta la dispoziţia locuitorilor din regiunea de Nord- Vest a ţării 7 milioane de lei pentru Programul Servicii de piaţă  şi 10 milioane de lei pentru Programul Start. Un număr de  24 de oameni de afaceri au primit bani, anul acesta, din primul program şi 30 din cel de-al doile program.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite