Sfidare din partea oficialilor: „Cluj Arena“ nu este a clujenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Tişe joacă des miuţe pe Cluj Arena, însă alţi clujeni nu sunt lăsaţi decât să se uite la stadion din tribune
Alin Tişe joacă des miuţe pe Cluj Arena, însă alţi clujeni nu sunt lăsaţi decât să se uite la stadion din tribune

Constructorii stadionului şi conslierii judeţeni, în frunte cu Alin Tişe, joacă miuţe pe noul gazon de mai bine de o lună, însă accesul este interzis pentru ceilalţi clujeni.

Clujul aşteaptă cu sufletul la gură întoarcerea Universităţii „acasă“, pe Cluj Arena, după ce noul stadion va fi inaugurat oficial sâmbătă. Doar că echipa nu va fi prima care va călca pe gazonul proaspăt, de 150.000 de euro, deoarece de circa o lună ACI Cluj, principalul constructor al arenei organizează miuţe alături de Alin Tişe şi alţi invitaţi privilegiaţi. „Adevărul“ a relatat, în numărul anterior, despre meciul amical susţinut pe stadion vineri seara, la care au participat Alin Tişe (preşedintele Consiliului Judeţean Cluj), Radu Bica (vicepreşedintele Consiliului Judeţean), Dorin Aşchilean (directorul ACI Cluj) şi alţi consilieri judeţeni şi locali, împreună cu familiile.

Întrebaţi de ce au organizat aceste partide de fotbal, aceştia au motivat că testează gazonul. Testele se fac, însă, doar de comisiile specializate ale Federaţiei Române de Fotbal. Şeful ACI Cluj spune că ideea i-a aparţinut. „Am vrut să organizăm un meci de relaxare între oameni din cadrul consorţiului care a construit stadionul şi cei din Consiliul Judeţean. Nu ştiu dacă ştiţi, dar gazonul trebuie aerisit“, a spus Dorin Aşchilean. Cele două echipe au avut şi tricouri personalizate.

Reporterii „Adevărul“ au încercat să intre aseară pe Cluj Arena, pentru a testa gazonul, însă au fost întâmpinaţi de oamenii de pază, care au interzis intrarea pe stadion. „Vă trebuie aprobare de la Alin Tişe“, a spus unul dintre aceştia. Întrebat de ce Alin Tişe are voie să joace pe noul gazon iar alţi clujeni nu sunt lăsaţi, portarul a răspuns sec: „Ei sunt oficiali“.

Reporterii nu au fost lăsaţi pe Cluj Arena

Invitaţii, emoţionaţi după ce au păşit pe gazon

Alături de politicieni şi apropiaţii acestora, la meciul de vineri seara, sub luminile nocturnei a participat şi jurnalistul Ion Novăcescu. Acesta a scris pe blogul personal un text „siropos“ şi a subliniat că stadionul e cel mai spectaculos din toate pe care le-a văzut. Printre aceste detalii, el a venit şi cu informaţii cu privire la participanţi şi la cum s-a disputat partida. „La fluierul arbitrului, prima partidă a început la ora 18.30, iar la finalul acesteia, deşi l-am transferat în extremis şi introdus în joc şi pe rapidă extremă stângă, Alin Tişe, scorul le-a fost favorabil fraţilor Aşchilean. A venit şi ora 19.00 şi odată cu ea momentul intrării pe gazon a echipei Consiliului Judeţean. (...) am fost transferat în centrul apărării lui Tişe, având pe banda dreaptă un fundaş care m-a uimit cu ce poate şi ştie să facă cu mingea: Radu Bica“, se arată în postarea care, în urma dezvăluirilor din „Adevărul“ a fost retras de pe internet.

Pozele realizate de jurnalistul invitat la eveniment au apărut pe internet:

Radu Bica este vicepreşedintele CJ Cluj şi, după ce a fost contactat telefonic în decursul zilei de duminică, a afirmat că nu ştie despre ce e vorba. „Nu ştiu despre ce meci vorbiţi, eu sunt în concediu de două zile“, a declarat Bica. Cu toate acestea, el apare în pozele realizate de Ion Novăcescu şi publicate pe blog, alături de ceilalţi invitaţi.

Oamenii din lumea fotbalului, indiferenţi

Oficialii formaţiei „U“ Cluj susţin că e pentru prima dată când au auzit de aşa ceva. „Este prima oară când aud despre acest lucru (miuţa politicienilor pe stadion înainte de inaugurare, nr.). Nu pot să comentez în niciun fel, dar este clar că atât cei de la Consiliul Judeţean, cât şi constructorul, au dreptul să facă ce vor acolo. La fel şi după ce se va semna procesul verbal de predare-primire, noi plătim doar pentru cele 72 de ore pentru care ni se închiriază stadionul“, a declarat Cosmin Irimieş, directorul executiv al formaţiei.

Nici cei din galeria Universităţii nu vor să intre în polemici şi se concentrează pe revenirea echipei preferate „acasă“, pe stadionul Cluj Arena, după ce mai bine de doi ani au fost nevoiţi să joace pe alte arene.  „Probabil că a fost o ambiţie personală, să inaugureze stadionul înaintea noastră. Nu comentez, chiar nu e cazul la astfel de lucruri. Noi ne bucurăm foarte mult de faptul că cei din conducerea clubului au ajuns la un acord cu cei din Consiliul Judeţean şi revenim acasă“, a spus Călin Mişan, liderul galeriei Universităţii Cluj.

Clujenii de rând pot călca pe stadion numai sâmbătă

Alin Tişe a anunţat, ieri, că porţile arenei vor fi deschise publicului larg sâmbătă, începând cu ora 14.00. „Sper ca vremea să fie îngăduitoare cu noi, iar cei care vor vizita Cluj Arena să se bucure de momentul finalizării obiectivului, care din 1 octombrie intră în patrimoniul tuturor clujenilor", a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Sâmbătă sunt programate şi meciuri de fotbal susţinute de echipe de juniori şi reprezentaţii de majorete, dar şi tombole cu premii constând în bilete la concertul Scorpions sau abonamente la meciuri.

E o nesimţire ce au făcut. Sincer, cred că îi doare în cot de Cluj şi de clujeni - Maria Roşca, 25 de ani, avocat

Nu sunt de acord cu gestul lor. Ei ar trebui să ne reprezinte pe noi, clujenii, dar nu fac decât să se reprezinte pe ei - Raluca Moldovan, 23 de ani, economist

Ce e gratis e bun. Ei au dat de un teren gratis şi au jucat fotbal - Mihai Flore, 16 ani, elev

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite