Sfidare: Cu ţigara aprinsă lângă semnul cu „Fumatul interzis“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cititor a trimis pe adresa redacţiei mai multe fotografii cu clienţii unei cafenele aflate într-unul din mall-urile din Cluj, unde aceştia fumează deşi se află într-o zonă în care fumatul este interzis.

„Cum 99% din localurile din centru sunt <<dedicate>> fumătorilor am decis să facem o ieşire în Iulius Mall, ştiind că fumatul în spaţiile publice închise este interzis şi că trebuie să fie amenajate spaţii speciale. După cum se vede şi în fotografiile ataşate, făcute în Iulius Mall, la cafeneau Quartz, am constatat cu stupoare că spaţiul de la nefumători este «contaminat» cu fum“, ne scrie cititorul Mircea R.

„După cum se vede şi în poze, se fumează chiar sub afişul cu «În acest loc fumatul este interzis». Uimit de ce se întâmplă şi de faptul că aproape la toate mesele se fuma, am cerut chelnerului o explicaţie, care a venit şi ea cu un ton zâmbitor: «Se fumează dar scrumează în farfuriile de cafea»“, mai precizează Mircea.

image

Semnul cu „Fumatul interzis“ este ignorat de unii / Foto: Mircea R.

UPDATE

Potrivit reprezentanților Iulius Mall, vizitatorilor care fumează în spațiile comune (holuri, food court sau zona Atrium, spre exemplu), „li se recomandă să respecte reglementările, să stingă țigara și să se îndrepte spre zonele special amenajate”.

„Iulius Mall Cluj respectă normele care reglementează fumatul în locurile publice și a instalat semnalistica prin care se interzice persoanelor fumătoare să aprindă țigări în incinta centrului comercial sau în afara smoking lounge-urilor și a indicat, prin marcaje distincte, zonele exterioare special amenajate. (...) Iulius Mall nu îi poate amenda sau reclama la Poliție pe acest motiv”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al centrului comercial, Gabriela Doboș.

De altfel, ea a mai precizat că, mall-ul deține, în food court, un spaţiu special creat, „Smoking Lounge”, fumătorii având spații amenajate pentru fumat și în exterior. Totodată, cafenelele (Segafredo, Bourbon, Quartz Caffe) cafenele au și ele smoking lounge-uri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite