Sfaturi de la un milionar pentru tinerii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista Forbes România le-a facilitat, aseară, studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj o întâlnire cu reprezentanţi de top ai mediului de afaceri local. Aceştia le-au oferit tinerilor aspiranţi la statutul de antreprenor sfaturi cheie în atingerea obiectivelor propuse. Printre invitaţi s-a numărat şi pe unul dintre cei mai bogaţi clujeni Marcel Borodi, proprietarul Brinel.

Cea de-a treia ediţie a Academiei Forbes i-a adus în faţa studenţilor Universităţii Babeş- Bolyai (UBB) pe antreprenorul  Marcel Borodi, proprietarul companiei  IT Brinel, a cărui avere este evaluată la 11 milioane de euro de Forbes 500 Miliardari, pe Cristian Ţucra, directorul general al companiei Arc Parc Industrial, Adrian Crivii, proprietarul companiei de consultanţă Darian şi pe Radu Nechita, lector universitar, doctor, reprezentant UBB.

Evenimentul a avut loc în incinta Facultăţii de Studii Europene şi a fost organizat de revista Forbes România în parteneriat cu Societatea Studenţilor Europenişti. Întâlnirea de la Cluj a deschis seria evenimentelor Academia Forbes organizate în ţară, după două ediţii în Bucureşti.

Dintre sfaturile oamenilor de afaceri clujeni s-au putut indentifica şapte puncte esenţiale.

1. Cea mai valoroasă investiţie este în voi.
Atunci când optaţi pentru un job, puneţi în balanţă avantajele pe termen scurt şi dezavantajele pe termen lung. Feriţi-vă să picaţi în capcana unui salariu mare într-o companie ce nu vă oferă perspective de dezvoltare personală.

2. Nu vă limitaţi la ce vă oferă şcoala.
Sistemul de învăţământ vă oferă multe informaţii teoretice, însă omite lucruri elementare. Mergeţi în stagii de practică în companiile lider, iar atunci când vă angajaţi, profitaţi de experienţa colegilor şi învăţaţi de la ei. Angajatorii nu plătesc diplomele, ci competenţa.

3. Învăţaţi să lucraţi în echipă.
 Individualiştii pot ajunge nişte vânzători de excepţie, însă nicio persoană nu are capacităţile necesare pentru a suplini o echipă. Noi, românii, suntem înzestraţi cu o inteligenţă peste medie şi luaţi separat putem concura fără dificultăţi cu orice european, însă performanţele unei echipe de străini le depăşeşte, de cele mai multe ori, pe cele ale unei echipe româneşti.

4. Reinventaţi-vă.
Uneori este esenţial să găsiţi capacitatea de a vă modela personalitatea. Pentru aceasta, nu mizaţi foarte mult pe cunoştinţele acumulate în anii de studiu, ci pe caracterul vostru.

5. Renunţaţi la certitudini.
Sau într-un cuvânt, riscaţi! Cel mai exigent şef eşti tu însuţi, tocmai de aceea, când vă asumaţi un rol, trebuie să rămâneţi consecvenţi. Este natural să aveţi griji, dar antreprenoriatul îţi oferă satisfacţia că ai făcut ceva.

6. Câştigaţi încrederea partenerilor.
Odată ce angajatorii, asociaţii sau concurenţii vă recunosc meritele şi au încredere în deciziile voastre, aţi câştigat un aliat permanent. Dacă nu sunteţi serioşi, mai devreme sau mai târziu veţi avea de pierdut.

7. Nu vă feriţi de eşecuri.
Oricât de dureros ar suna, nu vă feriţi de eşec, mai ales la vârsta voastră. Important este să nu perseveraţi în decizii neinspirate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite