Sertar pentru încărcător de telefon şi navomodele pentru pescari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii pot vedea până duminică la Expo Transilvania, mai multe produse inedite, la o manifestare din domeniul mobilierului, inaugurată miercuri.

În primul rând poate fi văzut un dulăpior special, cu două sertăraşe, fixat în perete, pentru încărcarea telefoanelor mobile, din lemn de brad, la preţul de 1-200 de lei de bucată, în funcţie de dimensiune. Potrivit reprezentantului firmei Zetam din Odorheiul Secuiesc, Tibor Fischer, dulăpiorul care se găseşte şi la magazinul din Centrul comercial Polus are două sertăraşe şi un cablu electric incorporat.

Alt prototip se află în standul firmei bucureştene Ovo Design, cu capital canadian, unde este expusă şi o masă circulară, cu 8 fotolii învelite în piele de crocodil, care se pot introduce complet sub platforma rotundă. Potrivit lui Iulian Chilom, directorul firmei, masa este pentru oameni mai pretenţioşi şi cu dare de mână. „Încă nu a fost stabilit un preţ”, ne-a spus Chilom.

Clujenii mai pot încerca un spray adeziv, producţie americană, adus pentru prima dată în ţară. „Este cel mai rapid mod de lipire a laminatelor HPL şi a plăcilor de mobilier”, susţin reprezentanţii firmei. Aceştia mai susţin că un metru pătrat de material poate fi lipit în acest mod în doar trei minute.

Tot pentru prima dată la Cluj sunt şi navomodelele de plantat şi nădit, importate din Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanţilor firmei, modelele acvatice sunt manevrabile prin telecomandă şi permit deplasarea momelii pescarilor, în special pentru crap, în direcţia dorită la distanţă pe apele în care se pescuieşte. Preţurile diferă de la 500-1000 euro, în funcţie de model.

La târg mai pot fi văzute case de lemn, cuţite de vânătoare confecţionate manual, plase de sârmă electrificate, pentru delimitarea fondurilor de vânătoare. Peste 70 de firme din ţară şi străinătate participă la Cluj, până duminică, la manifestarea expoziţională dedicată domeniului mobilei (CONMOB) şi forestierilor (FORESTA).

Ecologie şi consilieri designeri

Prezent la inaugurarea manifestării, consilierul Mircea Vlad din cadrul Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România ne-a declarat că moda materialelor ecologice a ajuns şi la mobilă. Vlad ne-a relatat că aşa cum şi Uniunea Europeană recomandă, producătorii au început să înlocuiască materialele poluante cu altele noi ecologice. „Este vorba de materiale ecologice pe bază de apă, ceară şi ulei, car elimină produsele organice volatile, cum sunt nitrolacurile”.

Vlad ne-a mai povestit şi despre profesionalizarea unor producători şi comercianţi, care au început să-şi prezinte produsele la manifestări expoziţionale într-o nouă idee. Pe de altă parte, Vlad ne-a mai relatat şi despre o nouă modă în achiziţia de mobilier. „Nu se mai pune problema mobilării în sens clasic a casei, ci decorarea funcţională”. Multe persoane au început să recurgă la designeri la achiziţia de mobilă. Aceştia trebuie să aibe cunoştinţe de psihologie. „Clienţii vor să aibe casa decorată conform cu mentalitatea lor. Diferit de la o profesie la alta”, mai spune Vlad.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite