Sergiu Negruţ visează să joace alături de Fernando Torres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns de la copil de mingi, unul dintre cei mai prolifici atacanţi ai echipei de juniori A de la CFR Cluj, tânărul fotbalist crede că va face pasul la echipa mare peste doi ani.

Sergiu Negruţ a început fotbalul la şapte ani, când tatăl său, mare iubitor al „sportului rege”, l-a adus la Şcoala de Fotbal „Zoltan Ivansuc”. „Eram mic şi aveam foarte multă energie. Mereu mergeam afară şi mă jucam cu mingea. Tatăl meu a văzut asta şi m-a dus la această şcoală de fotbal. A făcut şi el sport de performanţă, însă din cauza faptului că situaţia materială a familiei era grea, nu a mai putut continua”, povesteşte juniorul.

După şapte ani petrecuţi la şcoala de fotbal, Negruţ, alături de alţi nouă colegi, dar şi antrenorul, au schimbat „barca” ajungând în curtea echipei care avea să devină campioana României următorul an. „La «Ivansuc» nu erau condiţii să ne antrenăm, iar CFR-ul a început să cumpere terenuri pentru a dezvolta bazele de antrenament. La CFR exista un lot de 20 de jucători, cu noi 10 s-au format 30. Ulterior s-a făcut o selecţie şi am rămas 18. Sunt de trei ani la acest club”, spune Sergiu.

Primul contact cu echipa mare a „alb-vişiniilor” l-a avut atunci când, copil de mingi fiind, a asistat la memorabila partidă de Champions League CFR Cluj - Chelsea Londra.

Un moment memorabil

Spune că din momentul în care a auzit cum cântă galeria, i s-a făcut pielea de găină. „Erau 20.000 de oameni care cântau. Atunci, mi-am spus că trebuie să trag de mine pentru a ajunge să joc pe acest teren într-o asemenea atmosferă. Dintre jucătorii echipei mari, îmi place de Yssouf Kone”, arată fotbalistul.

Poreclit şi „Grasul” din cauza faptului că după o accidentare în care şi-a rupt piciorul a stat la pat şi a pus câteva kilograme în plus, Sergiu Negruţ, unul dintre oamenii de bază ai echipei de juniori A ai „feroviarilor”, la doar 17 ani, are deja în vitrină 16 trofee şi mai multe selecţii la echipa naţională de juniori. Totuşi, trofeul care îi este mai aproape de suflet, e cel câştigat în această vară, respectiv titlul de golgheter al ediţiei 2009-2010 a

Campionatului Naţional de Juniori, cu 35 de reuşite.

„A venit şi domnul Iuliu Mureşan şi mi-a spus că îi place de mine. Vreau să joc la CFR pentru că iubesc această echipă. Am fost în probe la Lecce şi Sporting, însă am rămas tot la CFR. Cred că peste doi ani voi face pasul şi la echipa mare”, afirmă tânărul jucător.
Dacă ar fi să plece în străinătate, ar alege să evolueze pentru Liverpool, mai ales din cauza fanilor şi a atmosferei de la meciuri. „Ar fi un vis să joc alături de Fernando Torres pentru că el este idolul meu”, mai spune CFR-istul.
   

Întrebari şi răspunsuri:

R.: Cine crezi că va câştiga Campionatul Mondial?

S. N.: Îmi place Brazilia pentru că au o echipă foarte puternică şi joacă foarte spectaculos. Nu te poţi plictisi la un meci jucat de brazilieni. Cred că ei vor câştiga campionatul.

R.: Ce crezi că ar trebui să faci în continuare pentru a ajunge un fotbalist valoros?

S. N.: Trebuie să mai lucrez la condiţia fizică pentru că celelalte calităţi le am. Asta mi-a spus-o multă lume.

Ce-i place: „Îmi place să petrec mult timp alături de prietenii mei pentru că alături de ei, reuşesc să mă simt bine, să râd”, spune juniorul

Ce nu-i place: „Nu prea îmi place şcoala pentru că în fiecare zi să stai şase ore la şcoală te oboseşte foarte mult. Mă trezesc la şapte, merg la şcoală, după şcoală direct la antrenamente. Nici nu reuşesc să mănânc cum trebuie”, mărturiseşte Sergiu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite