„Şepcile roşii“ sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După şase ani, Cristea (dreapta) a plecat de la Dinamo
După şase ani, Cristea (dreapta) a plecat de la Dinamo

O echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării s-a mişcat cel mai bine pe piaţa transferurilor. În primul rând, „U“ Cluj le-a luat faţa tuturor rivalilor care visau la Adrian Cristea!

Deşi Marian Iancu de la Timişoara a încercat şi el să-l transfere pe mijlocaşul de 27 de ani, Dinamo a preferat să bată palma cu ardelenii. Motivele? Relaţia de prietenie care îi leagă pe Borcea şi Badea de patronul clujenilor, Florian Walter, dar şi faptul că fostul investitor dinamovist avea de recuperat suma de 1,5 milioane de euro cu care creditase clubul din „Ştefan cel Mare".

Construiesc un stadion de 30.000 de locuri

Şi impresarul „Prinţului", Victor Becali, este încântat de plecarea lui Cristea la Cluj. „Avea nevoie de o schimbare. El era de cinci, şase ani la Dinamo şi ajunsese să fie huiduit de public, la fel ca Zicu. Poate era mai bine să meargă la Timişoara, dar la Cluj e şi Niculescu. În plus, lui Adrian îi trebuie o echipă fără presiune, măcar pentru o perioadă, ca să se liniştească", a spus Becali. 

Acum, echipa antrenată de Ionuţ Badea, ocupanta locului 14 în Liga I în acest moment, are gânduri mari de viitor. Dacă în acest sezon şi-a fixat drept obiectiv evitarea retrogradării, în stagiunea viitoare, „Şepcile roşii" vor ataca un loc de cupele europene. După transferurile lui Mennasel Nasser, Elias Bazzi, Marius Popa şi al francezului Steven Robert Pele, ultima dată în Liga a III-a franceză, la Strasbourg, la Cluj ar putea ajunge şi stelistul Octavian Abrudan.

„Vrem să-l redăm pe Adrian Cristea echipei naţionale. Obiectivul nostru este să dăm, mai departe, jucători la echipe de top în Europa. Pentru acest an, ne gândim la locurile 8-12, fără să forţăm nota", a spus Florian Walter.

Din viitorul sezon, Universitatea Cluj va evolua pe o super arenă ce se construieşte în oraş, cu o capacitate de 30.000 de locuri, şi care se va numi „Cluj Arena". 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite