Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală din Direcţia Vamală Cluj, trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior de la Direcţia Vamală Cluj, Alain Modrea, şi omul de afaceri israelian Mosche Zur au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 10 - 16 martie, Mosche Zur a pretins şi a primit de la denunţător, un administrator de firmă din Cluj, 12.000 de euro. Banii urmau să ajungă la Alain Modrea, care trebuia să întocmească un act de control favorabil firmei.

În februarie, echipa de control din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul ultimilor cinci ani. Pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control la firma denunţătorului, în 16 martie, Alain Modrea a primit de la Mosche Zur suma de 4.000 de euro, fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie.

În 17 martie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj. Ulterior, în 23 martie, Curtea de Apel Cluj a decis ca Alain Modrea şi Mosche Zur să rămână în arest. Raportul de serviciu al lui Alain Modrea a fost suspendat din momentul arestării sale preventive.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite