Alertă bacteriologică la Institutul Inimii. Şeful Secţiei de Chirurgie: „A existat un germene agresiv, dar acum totul este în regulă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Traian Scridon, directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Instititul Inimii
Traian Scridon, directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Instititul Inimii

Traian Scridon, directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Instititul Inimii, a susţinut că a existat o problemă, un geremene agresiv care a pătruns în Spital print-un pacient adus de la Urgenţe, însă acum, totul este în regulă. El a arătat că în momentul de faţă nu există nicio interdicţie de vizită în spital şi toate controalele epidemiologice au fost negative.

„S-a făcut din ţânţar armăsar. Acum pacienţii şi aparţinătorii lor trebuie să ştie că totul este în regulă. Nu există nicio interdicţie de vizite pentru aparţinători“, a detaliat Scridon. El a mai arătat că secţiile de Terapie Intensivă şi de Chirurgie, unde a fost tratat pacientul, au fost dezinfectate şi toate controalele epidemiologice au fost negative.

Germenele în cauză este Serratia. „Germenele există la 10-20% din populaţie, însă devine foarte agresiv în cazul unui organism bolnav. La noi a ajuns printr-un pacient de la Unitatea de Primiri a Urgenţelor. Acesta a vea boală neurologică şi nu putea să respire singur, aşa că a fost intubat şi mutat la Chirurgie Cardiacă. A fost testat şi s-a descoperit acest germene“, a explicat medicul. El a mai arătat că afecţiune cu acest germene se manifestă printr-o infecţie, care se tratează cu antibiotice.

În legătură cu existenţa a două infirmiere care ar fi fost infectate cu acest germene, medicu a precizat: „Avem epidemiolog care a controlat tot personalul şi a susţinut că nimeni nu a fost infectat. Eu nu am nicio infirmieră care să lipsească de la muncă.” Legat de anunţul care ar fi postat la intrarea în secţia de Terapie Intensivă care interzice aparţinătorilor accesul în incintă, Scridon a susţinut că de obicei accesul aparţinătorii nu au acces la Terapie Intensivă. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite