Şeful IPJ Cluj despre ieşirile lui Stoia la tratament: „Este ceva normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii

Chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, susţine că este normal ca cei arestaţi să beneficieze de tratamente medicale, iar dacă acestea nu pot fi oferite în arest, să fie duşi la unităţi medicale din afara arestului.

Ioan Păcurar susţine că nu era la curent cu tratamentul medical pe care-l urmează omul de afaceri Călin Stoia, zilnic, la Spitalul de Recuperare Cluj. Potrivit evz.ro, Stoia merge aproape zilnic câte două ore la Spitalul de Recuperare, la bazin, şi unde face şi exerciţii pentru coloană.

„Nu este decizia mea. Călin Stoia a fost examinat de un medic şi, cum în arest nu poate face acest tratament, procurorul de caz a aprobat pentru el acest tratament care se face în afara arestului. Este dreptul fiecărui om arestat să beneficieze de tratamente medicale adecvate. Dacă nu poate beneficia de aceste tratamente în arest, atunci, sub pază, cel arestat este dus la diferite unităţi spitaliceşti", a spus Păcurar.

Călin Stoia a fost arestat pentru dare de mită în formă continuată în dosarul Apostu. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul formulat de apărătorii lui Stoia la decizia Curţii de Apel Cluj de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

Avocatul lui Călin Stoia, Sergiu Bogdan, susţine că cererea clientului său pentru a urma un astfel de tratament pentru coloană a fost depusă imediat după luarea măsurii de arestare preventivă. „Cererea a fost depusă la cinci zile după ce clientul meu a fost arestat", a precizat Bogdan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite