Şeful ANOFM: „Şomajul e mare în ţară deoarece românii sunt comozi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, susţine că rata mare a şomajului se datorează şi comodităţii românilor de a-şi căuta un loc de muncă.

Preşedintele Agenţiei a declarat, aseară, la Cluj, unde au fost lansate două proiecte finanţate cu bani europeni, prin intermediul cărora va fi informatizat întreg sistemul de colectare al declaraţiilor, dar şi al depunerii de oferte de muncă, faptul că instituţia centrală dar şi cea judeţeană din Cluj îşi propune creşterea cu 30 la sută a încadrării în muncă a şomerilor. Întrebat cum va scădea rata şomajului datorită unui sistem informatic, preşexdintele a răspuns că rata mare se datorează şi comodităţii românilor de a-şi căuta un loc de muncă.

„Şomajul e mare în ţară deoarece românii sunt comozi. Odată cu implementarea proiectelor va fi mai comod pentru şomeri să-şi caute un loc de muncă online“, a declarat acesta. În prezent, rata şomajului a scăzut la 7,39% a anunţat Bian.

„Cele două proiecte lansate de AJOFM Cluj, «Funcţionarul electronic» şi call center-ul «Apelaţi centrul electronic de mediere a muncii», care au o valoare de peste şapte milioane de euro, vor elimina duşmanii noştri şi ai cetăţenilor, cozile. Cetăţenii şi şomerii din două judeţe, Cluj şi Alba, sunt cei care vor beneficia de serviciile oferite", a mai spus Bian.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite