Şedinţă suspendată la Consiliul Judeţean Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputele politice de la nivel naţional s-au făcut simţite şi în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, penultima din acest an. Certurile au început la aproape două ore după începutul şedinţei, de la respingerea proiectului de „actualizare a bugetului propriu al judeţului pe anul 2009".

Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a vrut să suspende şedinţa după respingerea proiectului, nemulţumit de modul în care au votat consilierii celorlalte partide politice. Proiectul de „actualizare a bugetului propriu al judeţului pe anul 2009" a avut nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali, nefiind suficientă majoritatea pe care o are partidul din care face parte şi Alin Tişe.

Majoritatea consilierilor judeţeni a respins proiectul de actualizare a bugetului pe acest an, acuzându-l pe preşedintele Alin Tişe că proiectul de actualizare a bugetului nu a fost suficient discutat şi motivat de reprezentanţii regiilor care urmau să primească mai mulţi bani. Potrivit consilierilor care au respins proiectul, sumele ar acoperi investiţii deja făcute la comanda preşedintelui CJ Cluj.

Între timp, Alin Tişe a izbucnit nervos şi a acuzat un eventual blocaj al proiectelor făcute în beneficiul clujenilor, de care el personal nu beneficiază. Potrivit lui Tişe, blocajul ar afecta şi salariile din regiile judeţene şi spitale pe motive politice.

În cele din urmă, Alin Tişe şi vicepreşedintele Radu Bica şi-au retras de pe ordinea de zi ultimele şase proiecte, pe motivul că erau iniţiate de ei şi au  acest drept. O soluţie propusă de un alt consilier, de a rediscuta proiectele individual pe instituţiile importante care au nevoie de o rectificare de buget, urmează să fie analizată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite