VIDEO Secretar de stat ungar către Titus Corlățean: ”Să ne onoreze cu dialogul și nu cu declarații unilaterale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat în Ministerul de Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt (dreapta)
Secretarul de stat în Ministerul de Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt (dreapta)

Secretarul de stat în Ministerul de Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt, venit la Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, a afirmat după întâlnirea cu primarul Clujului, Emil Boc, că îi transmite ministrului de Externe român, Titus Corlățean, să îi onoreze cu un dialog, nu cu declarații unilaterale.

"Dialogul și respectul reciproc al celor două popoare, al poporului român și al poporului maghiar, poate fi soluția la orice fel de probleme ce se ivesc pe viitor. Și afirm aceasta cu respect și cu mândrie în prezența fostului premier al statului", a afirmat azi, în biroul primarului Clujului, Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul de Externe din Ungaria.

El a dorit să-i transmită ministrul de externe român, Titus Corlățean, mesajul: "Să ne onoreze cu dialogul și nu cu declarații unilaterale mai ales cu privire la probleme legate de minoritățile naționale".

Oficialul a mai afirmat că Guvernul ungar acordă o mare importanță minorităților maghiare din afara granițelor, așa cum prevede și Constituția, dar și că statul ungar sprijină obiectivele pe care și le definesc minoritățile maghiare.

Cât privește declarațiile despre revizuirea pe viitor ale granițelor statului maghiar - făcute de un parlamentar din Ungaria, secretarul de stat a spus că Ungaria va respecta toate tratatele internaționale în vigoare. ”Guvernul maghiar consideră că răspunsul grupului parlamentar din Parlamentul Ungariei a fost unul potrivit, dar am considera să accentuăm faptul că guvernul maghiar respectă și va respecta toate tratatele internaționale în vigoare și în baza cărora sunt clădite relațiile internaționale”, a adăugat demnitarul.

Acesta a mai spus că pentru noul guvern maghiar un rol important îl are soarta minoritățile ungare de peste granițe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite