Se ridică cortina pentru Shakespeare şi Gelu Naum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de teatru pot merge sâmbătă, 8 octombrie, şi marţi, 11 octombrie, la două spectacole la Teatrul Naţional din Cluj. Sâmbătă, de la ora 20.00, se va juca piesa „Florenţa sunt eu", construită pe permanentul joc dintre realitate şi ficţiune, dintre prezent şi trecut.

În „Florenţa sunt eu", spectacol semnat de Gellu Naum și Jules Perahim, eroii îşi schimbă mereu numele, se dedublează, călătoresc între aici şi acolo, într-un cuvânt se află într-o continuă mişcare prin spaţiu.

Regia piesei aparţine lui Alexandru Dabija, scenografia, Dragoş Buhagiar, muzica, Ada Milea. Spectacolul se va juca şi pe 25 octombrie. Însă până atunci, Teatrul Naţional clujean mai găzduieşte şi „Visul unei nopţi de vară", piesă care va fi pusă în scenă marţi, 11 octombrie, la ora 19.00. „Visul unei nopţi de vară" aparţine primei perioade a comediei shakespeareene, cea liric-feerică, sentimentală. Întreaga acţiune a piesei se petrece într-o singură noapte, cea mai lungă noapte din an, cînd imaginarul invadează realitatea.

Printr-o opoziţie contrastantă, Shakespeare pune faţă în faţă nobilii de la curte cu oamenii din popor care susţin o reprezentaţie în pădure. Sentimentele personajelor alternează între iubirea pătimaşă şi cruzime, uimitoare fiind uşurinţa cu care se trece de la o extremă la alta. Preţul biletelor variază de la 10 la 30 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite