Se schiază la Băişoara şi pe Pârtia Feleacu. Clujenii vor putea schia şi de Revelion!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva clujeni au ajuns la pârtia din Feleacu înainte ca această să se deschidă
Câţiva clujeni au ajuns la pârtia din Feleacu înainte ca această să se deschidă

Pârtia din Feleacu se redeschide azi, începând cu ora 14.00, după ce a fost închisă timp de câteva zile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Clujenii vor putea schia pe pârtia din Feleacu atât pe 31 decembrie, cât şi pe 1 ianuarie.

Pârtia va fi deschisă zilnic între orele 14.00 şi 22.00. Pârtia are o lungime de de 765 metri, o diferenţă de nivel de 98 metri şi o înclinaţie medie a traseului de 14 grade.

O urcare cu teleschiul costă 4 lei, 10 urcări costă 35 de lei, 15 urcări, 50 de lei, iar pentur toată ziua, clujenii vor scoate din buzunare 100 de lei. Clujenii pot servi aici masa, un ceai cald sau un pahar de vin fiert. Pârtia beneficiază de un sistem de iluminat nocturn.

La Băişoara teleschiul a fost pornit astăzi

Întrucât puţine dintre pârtiile clujene sunt dotate cu tunuri de zăpadă, deschiderea acestora depinde în principal de vreme. Deocamdată la Cluj funcţionează pârtiile din Feleac şi Băişoara, care au fost deschise miercuri, 29 decembrie dimineaţa.

Pe pârtia de la Băişoara teleschiul a fost pornit miercuri dimineaţă. Potrivit lui Adrian Baciu, administratorul pârtiei, instalaţia va funcţiona în intervalul orar 9 – 17, inclusiv în acest sfârşit de săptămână. Stratul de zăpadă pe pârtie este de aproximativ 20 de centimetri.

Pârtia din Băişoara este situată la aproximativ 60 de kilometri de Cluj-Napoca, în staţiunea Muntele Băişorii (comuna Băişoara, altitudine 1200 - 1500 de metri). În staţiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M în Băişoara şi urcă  10 km pe valea Ierţa până în satul Muntele Băişorii, apoi încă 8 km până în staţiune. Drumul este relativ uşor cu condiţia să aveţi maşina echipată cu cauciucuri de iarnă. Lungimea pârtiei este de 1.200 de metri, cu o diferenţă de nivel de 270 metri.

Pârtia este dotată cu nocturnă iar preţul unei urcări cu teleschiul costă 4 lei. În apropierea pârtiei sunt trei centre de închirieri cu tarife asemănătoare. Preţurile pe zi sunt: 30 de lei echipamentul de schi, 40 snowboard, 10 lei săniuţele.

Celelalte pârtii deschise din judeţ depind de starea vremii. Potrivit ultimelor informaţii, pe cele două pârtii din Dângău Mare (comuna Căpuşu Mare, aproximativ 36 km de Cluj-Napoca) sunt încă închise. La fel şi pârtia de la Mărişel şi cele trei pârtii deschise la Buscat (în apropiere de Băişoara).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite