Se licitează construirea primului Aqua Parc din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Cluj-Napoca va lansa săptămâna aceasta licitaţia pentru Aqua Parc, o investiţie estimată la 43,7 milioane de lei, care va fi finalizată în maxim doi ani de la semnarea contractului de cesiune.

Complexul sportiv şi de agreement Aqua Parc va cuprinde un ştrand acoperit (cu bazine atât pentru copii cât şi pentru adulţi, topogane, piscină cu valuri şi un bazin olimpic), terenuri de sport, spaţii de cazare, spaţii de alimentatie publică, spaţii comerciale, plajă, loc de joacă, spaţii verzi plantate, parcări auto.
La licitaţie vor putea participa firme care în 2007, 2008 şi 2009 au avut o cifră medie de afaceri de aproximativ 11 milioane de euro şi care au executat, în ultimii cinci ani, o lucrare similară. Desemnarea constructorului se va face în trei etape: preselecţia (orice candidat care îndeplineşte cerinţele minime corespunzătoare criteriilor de calificare este considerat calificat); dialogul (presupune desfăşurarea unor discuţii privind modul în care soluţia preliminară răspunde solicitărilor, necesităţilor, obiectivelor şi constrângerilor autorităţii, aspecte tehnice, financiare şi juridice în vederea identificării soluţiilor/opţiunilor) şi evaluarea ofertelor finale (depunerea şi evaluarea ofertelor financiare şi tehnice finale).
Durata de concesionare este de maxim 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru jumătate din perioada iniţială, conform legislaţiei în vigoare. La semnarea contractului de concesiune, concesionarul va constitui o garanţie de 400.000 lei, care în cazul nerespectării termenelor contractuale asumate (cel de maxim 2 ani pentru proiectare şi execuţie) se va reţine de către Primărie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite