Se iubesc dar concurează unul împotriva celuilalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansează împreună de peste un an şi sunt un cuplu de mai bine de opt luni, însă la preselecţia pentru „Românii au talent“ au concurat separat. Manduc Ştefan (23 de ani) şi Lazin Reka (21 de ani) speră că dansând separat îşi vor dubla şansele de a câştiga marele premiu. Ambii au trecut de prima fază a emisiunii difuzate săptămâna trecută.

În timp ce Ştefan dansa ca un robot în faţa juriului de la „Românii au talent“, Reka îi imita involuntar mişcările în culise, alături de cei doi amfitrioni ai show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş.

A doua zi, rolurile s-au inversat – Reka a intrat pe scenă, iar Ştefan a aşteptat-o în culise. Iar emoţiile au fost duble: pe de o parte pentru că Ştefan era déjà admis în etapa următoare, şi pe de altă parte pentru că Reka a ales o modalitate inedită de a se prezenta juriului şi publicului, vobind… limba pinguinilor.

Finalul a demonstrat odată în plus că cine nu riscă nu câştigă: Reka s-a calificat cu un număr spectaculos de breakdance, iar Andra şi-a comunicat decizia vorbind şi ea în limba pinguinilor.



Totul a început cu un bal


Reka şi Ştefan s-au cunoscut în octombrie 2009, la Balul Bobocilor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde era invitată să danseze trupa de dans de la Clubul UMF, din care făcea parte Ştefan. „Reka ne-a văzut la repetiţii şi a dorit să intre în legătură cu noi, să intre în trupă. O colegă de trupă  i-a dat  numărul meu“, povesteşte Ştefan, c are pe vremea aceea era şi el student în anul trei la kinetoterapie.

N-a fost însă nevoie să-l sune: imediat după balul la care a luat titlul de Miss Popularitate, Reka a dat nas în nas cu Ştefan şi băieţii din trupă, care s-au oferit să o ajute cu bagajele până la taxi. Pe când să o urce în maşină a aflat că trece aproape de zona în care stă el şi s-a oferit să o însoţească în continuare.

„Apoi mi-am dat seama că locuia pe aceeaşi stradă cu mine, la două scări de bloc distanţă. De atunci aproape în fiecare zi am fost împreună la plimbări, cafele, antrenamente“, spune Ştefan. Timp de opt luni, până să devină iubiţi, au fost cei mai buni prieteni.

De la MJ la FootPrints

Absolvent al Colegiului Naţional George Coşbuc, din Cluj-Napoca, Ştefan (23 de ani) şi-a luat anul trecut licenţa în kinetoterapie la Babeş-Bolyai, iar acum e student în anul I la cea de-a doua facultate - Educaţie Fizică şi Sport la aceeaşi universitate. A început să danseze la 15 ani, pe muzica lui Michael Jackson. Împreună cu un prieten a început să înveţe breakdance, uitându-se la videoclipuri pe MTV.

„El era mai bunicel ca mine, învăţa mai serios. Dar s-a lăsat pentru că dorea muşchi mai mari şi s-a apucat de sală”, povesteşte Ştefan, care la 17 ani a intrat în trupa “Infinit Skills”, cu care, timp de trei ani, a dansat la diferite spectacole şi evenimente.

În această perioadă a început să-şi perfecţioneze figura cu care a făcut senzaţie şi la „Românii au talent“: săriturile într-o mână, recordul lui fiind de 97 de sărituri făcute fără întrerupere. După plecarea din „Infinit Skills“ s-a alăturat Clubului UMF, unde i-a cunoscut pe băieţii alături de care a înfiinţat, în vara lui 2010, propria trupă de breakdance, „FootPrints“.

Dans sportiv, caiac canoe şi breakdance


Născută în Satu Mare, Reka (21 de ani) a făcut dansuri de societate de la grădiniţă. În clasa a IV-a a renunţat în favoarea unui sport mai agresiv, caiac canoe, care în doi ani i-a adus un titlu de campioană naţională la juniori.

În clasa a IX-a, când echipa de caiac s-a desfinţat pentru că antrenoarea fetelor s-a îmbolnăvit, Reka a început să danseze hip hop cu trupa “Crazy Dancers” din Satu Mare. Înainte de a da admitere la Cluj a mai dansat şi cu trupa de breakdance “Black and White”, pentru care făcea şi coregrafia. După ce l-a cunoscut pe Ştefan s-a înscris şi ea în Clubul UMF, de unde a plecat în vara anului trecut, odată cu mai mulţi dansatori, pentru a înfiinţa “FootPrints“.

În cadrul trupei, ea şi Ştefan se ocupă de coregrafie. De preselecţia pentru „Românii au talent“ au aflat de la mătuşă a lui Ştefan din Germania şi-au văzut în acest concurs variant ideală de a ajunge acolo unde-şi doresc amândoi: în lumea dansului internaţional.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite