Se destramă de tot garda veche din Gruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul lui CFR, Arpad Paszkany, va reconstrui total lotul, după ce în această iarnă a dat deja afară şase fotbalişti. Panin, Stăncioiu, Cadu, Peralta, Kone, Mureşan şi Claro sunt cei mai vechi fotbalişti din Gruia. Dintre cei şapte, doar trei au şanse să rămână şi la anul

Niciodată de când a preluat echipa, Arpad Paszkany nu a fost atât de drastic în ceea ce priveşte măsurile luate la nivelul lotului de jucători. După ce în fiecare an din momentul promovării, echipa a progresat şi s-a clasat tot mai sus, ascensiunea culminând cu două titluri de campioană, trei cupe şi două supercupe ale României, anul acesta CFR a cunoscut un regres inexplicabil şi a ratat toate obiectivele propuse.

Lipsa de perspective în ceea ce priveşte participarea în Champions League i-a convins pe şefii din Gruia să dea afară şase fotbalişti încă de la finalul turului, iar cel puţin atâţia vor pleca la finalul campionatului. „Nu mai există motivaţie din partea jucătorilor. Am făcut o primă parte a curăţeniei în iarnă, iar la finalul campionatului urmează partea a doua. CFR nu are voie să fie pe astfel de locuri în clasament şi de aceea trebuie să schimbăm ceva. Vor veni jucători noi, dornici de performanţă“, a spus Paszkany în mai multe rânduri.

Va rămâne în club

În acest moment, cel mai vechi fotbalist al CFR-ului este Cristian Panin, care la 33 de ani încă nu se gândeşte să pună ghetele în cui şi recent şi-a prelungit contractul până în vara anului viitor. Cel mai probabil, „Pană“ îşi va încheia cariera la CFR, iar apoi va rămâne în cadrul clubului. Următorii pe lista „veteranilor“ sunt Cadu şi Stăncioiu, veniţi în 2006, acum ambii pe picior de plecare. Cadu şi-ar dori să plece de la Cluj după cinci ani în care a câştigat tot ce se putea, în timp ce de Stăncioiu conducerea încearcă să scape de mai mult timp, fără sorţi de izbândă deocamdată.

Gabi Mureşan, Emmanuel Kone, Peralta şi Nuno Claro fac şi ei parte din generaţia veche, dar singurul netransferabil este „Papa“, un fotbalist indispensabil pentru CFR. Claro este în aceeaşi situaţie ca şi Stăncioiu, refuzând de două ori să plece, deşi conducerea i-a cerut acest lucru şi deşi are contract până la finalul sezonului 2012-2013, ar putea deveni doar a doua opţiune pentru buturi sau chiar să fie pus pe lista de transferuri.

De asemenea, Emmanuel Kone a semnat cu CFR în 2007, dar majoritatea timpului a fost împrumutat sau nu a reuşit să se impună ca titular incontestabil, iar după transferul lui Nicoară şansele sale au scăzut şi mai mult. În aceste condiţii, dintre cei mai vechi şase jucători ai campioanei, doar Mureşan, Peralta şi Panin au şanse reale de a continua în Gruia şi în sezonul viitor.

7 ani au trecut de când Cristian Panin, cel mai vechi fotbalist al echipei, a semnat cu CFR Cluj


Cine a părăsit CFR în această iarnă

Nemulţumiţi de locul ocupat în Liga I şi de prestaţia din Liga Campionilor, oficialii clujenilor au trecut la măsuri radicale încă de la finalul turului de campionat. Tony, Alcantara, Peskovici, Sforzini, Ramon şi Kone au fost puşi pe liber. În locul lor, la Cluj au ajuns Mincă, Amadio, Maftei, Bakary Sare, Nicoară şi Kapetanos. Mai mult, tinerii Tiut, Mocan, Negruţ şi Buş au fost promovaţi în lotul echipei mari.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite