Se cântă Bach şi Offenbach la Filarmonica din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii pot asculta în această seară opere celebre de Bach, Rossini şi Offenbach la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19.00.

Filarmonica de Stat „Transilvania" organizează în această seară, de la ora 19.00, concertul „De la Bach la OffenBach". Acesta va fi susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, alături de solistul la saxofon, Réman Zoltán, sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi. Din programul concertului nu vor lipsi lucrări de J.S. Bach şi J. Offenbach, Rossini, A. Dvořák, H. Zimmer, J. Kander, J. Williams, J. Offenbach şi R. Rodgers.

Ilarion Ionescu-Galaţi s‑a format ca dirijor sub îndrumarea unor personalităţi precum Charles Münch, Pierre Dervaux, Leopold Stokovski (la New York) şi Eugene Ormandy (la Philadelphia). Din 1970 a iniţiat Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră de la Braşov, manifestare ce a transformat acest oraş, până în anul 2000, într-o veritabilă capitală a acestui gen.

Ca o recunoaştere pentru meritele sale artistice, Ilarion Ionescu-Galaţi a fost distins cu Marele Premiu pentru întreaga activitate, decernat de Colegiul Criticilor Muzicali, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşelor Braşov, Ploieşti şi Târgu-Mureş, anul 2004 adăugând acestor titluri Ordinul ,,Meritul Cultural" în grad de ,,Ofiţer", decernat de către Preşedintele României, la propunerea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Réman Zoltán a evoluat ca solist în compania orchestrelor filarmonicilor din Sibiu, Oradea, Cluj, dar şi a Orchestra Operei Maghiare Cluj. A colaborat cu dirijori ca Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea Romeo Rîmbu, Ervin Acel, Jankó Zsolt sau György Selmeczi. În prezent, instrumentistul este membru al Orchestrei Operei Maghiare Cluj şi al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania" Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite