Cluj: Şcoli fără apă curentă sau apă potabilă - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Şcoli fără apă curentă sau apă potabilă - revista presei locale
Cluj: Şcoli fără apă curentă sau apă potabilă - revista presei locale

Ziarele locale scriu astăzi pe despre problemele din şcolile aflate în mediul rural, dar şi despre posibilitatea mutării kartodromului din Gheorgheni. De asemenea, presa clujeană notează că studenţii beneficiază de un nou card, dar şi că elevii de azi nu mai folosesc creta şi buretele.

Şcoli neautorizate din cauză că n-au apă curentă sau apă potabilă. În momentul de faţă sunt doar 14 comune în judeţul Cluj pe raza cărora toate şcolile au autorizaţie sanitară pentru a funcţiona. Este vorba de comunele Aiton, Băişoara, Buza, Ciucea, Floreşti, Gârbău, Iclod, Izvorul Crişului, Mănăstireni, Mărgău, Râşca, Sâncraiu, Sănduleşti şi Tritenii de Jos. Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar general adjunct, Peter Tünde, 276 de clădiri aparţinând unor şcoli nu au autorizaţie, cea mai frecventă cauză fiind lipsa apei curente şi lipsa apei potabile. Pe larg, în Făclia de Cluj.

Cartodromul din Gheorgheni, relocat? Zona cartodromului din Gheorgheni va găzdui o bază sportivă cu stadion şi un bazin de polo, însă locaţia viitoare a pistei de karting funcţionale de 10 ani este incertă. După ce a preluat de la Armată mai multe terenuri în zona cartodromului din Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca a alocat 2,7 ha pentru viitoarea bază a clubului Universitatea şi 1,2 ha pentru un bazin de polo. Reprezentanţii clubului Go Kart care au amenajat şi administrează pista de karturi cu terenul aferent se tem însă că obiectivele respective i-ar putea lăsa fără cartodromul propriu-zis, notează Ziua de Cluj.  

Elevii, puşi să scrie cu degetul la tablă. Multe şcoli clujene îşi dotează sălile de clasă cu aparatură de ultimă generaţie, astfel încât elevii nu vor mai şti ce înseamnă creta şi buretele. Ei scriu deja pe „smart board” (tablă inteligentă - n.r.) cu degetul sau cu un pix special, studiază online sau folosesc documentarea pe internet pentru diverse discipline şi „se joacă” cu retroproiectorul aproape în fiecare oră, informează Foaia Transilvană

Încă un card pentru studenţii clujeni. De la începutul acestei luni, studentţi de la UBB şi UTCN pot solicita un nou card, Omnipass, care are rol de legitimaţie şi poate fi folosit pentru plătirea taxelor la facultate. Omnipass poate fi obţinut gratuit şi are şanse mari să fie implementat şi in alte centre universitare din România. Detalii în Monitorul de Cluj.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite