Studenţii clujeni ai Universităţii Tehnice, aşi în realizarea roboţilor mobili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala clujeană de mecatronică din cadrul Universităţii Tehnice (UTCN) şi-a confirmat poziţia de lider naţional în domeniu, în cadrul Zilelor Educaţiei Mecatronice.

În perioada 10 - 13 mai, la Universitatea Politehnica din Timişoara a avut loc cea de-a treia ediţie a manifestării ştiinţifice intitulate Zilele Educaţiei Mecatronice. Programul a inclus Olimpiada Naţională de Mecatronică, Sesiunea de Comunicări Ştiintifice a Studenţilor şi Competiţia oficială de produse şi sisteme mecatronice realizate de către studenţi şi elevi.

Rezultatele obţinute la ediţia a treia a Zilelor Educaţiei Mecatronice au confirmat poziţia de lider naţional a Şcolii de Mecatronică din cadrul UTCN.

Clujenii, în frunte

La probele dedicate roboţilor mobili, echipa clujeană de la Universitatea Tehnică (Mircea Huja, Vlad Nicolae Rădulescu, Alex. Bogdan Brendea, Ciprian Pocola) s-a clasat pe locul întâi. La probele de montaj şi programare a staţiilor MPS, echipa formată din Radu Chiorean, Lupşa Andrei Iulius şi Ionas Norbert Attila s-a clasat pe locul al doilea. Studentul Ciprian Rad (anul II master - Ingineria Sistemelor Mecatronice) a obţinut premiul doi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice.

„Probele de roboţi mobili au constat în: proba de viteză cu urmărirea unei traiectorii impuse, proba de urmărire a unei traiectorii cu intersecţii şi obstacole, respectiv o probă de labirint. Fiecare echipă s-a prezentat cu câte doi roboţi mobili", explică prof. dr. ing. Vistrian Mătieş, şeful Catedrei de Mecanisme, Mecanică Fină şi Mecatronică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

La anul, clujenii vor fi gazde

La evenimentul desfăşurat în Timişoara, la începutul lunii mai, au participat nu mai puţin de 11 echipe, formate din peste 120 studenţi, reprezentând universităţi de profil tehnic de renume din întreaga ţară. Cea de-a patra ediţie a Zilelor Educaţiei Mecatronice, programată să se desfăşoare anul viitor, va fi găzduită de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. „Ne bucurăm că putem fi gazda unui astfel de eveniment. Este un lucru important pentru studenţi, care-şi pot, astfel, testa cunoştinţele", arată Vistrian Mătieş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite