FOTO Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj a inaugurat laboratorul criminalistic „Dumitru Ceacanica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj a inaugurat laboratorul criminalistic „Dumitru Ceacanica”
Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj a inaugurat laboratorul criminalistic „Dumitru Ceacanica”

 Laboratorul Criminalistic al Şcolii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca poartă, începând de astăzi, denumirea de "General Dumitru Ceacanica". Dumitru Ceacanica este unul dintre cei mai renumiţi criminalişti români de după cel de-al Doilea Război Mondial.

La tăierea panglicii inaugurale au participat, alături de oficialităţi şi cadre universitare clujene, numeroşi invitaţi ai instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din ţară. Acestora li s-au alăturat procurori şi poliţişti care au lucrat cu celebrul criminalist. La eveniment a fost citită şi o scrisoare trimisă de către fiica lui Dumitru Ceacanica, Antigona Ceacanica, de profesie medic.

Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj a inaugurat laboratorul criminalistic „Dumitru Ceacanica”

Imagini de la deschiderea laboratorului criminalistic

Generalul Dumitru Ceacanica a lucrat la cazuri celebre precum Rîmaru (aşa-numitul "Jack Spintecătorul" al Bucureştiului anilor '70), "Omul cu ciocanul" (un criminal în serie care a îngrozit Cluj-Napoca în 1973), "cazul Anca" (o tânără din Sibiu venită la facultate în Bucureşti a fost ucisă, bucăţile trupului fiind împrăştiate în diverse zone ale oraşului) şi multe altele. Cei care au lucrat cu el spun că avea un fler de excepţie, cunoscând foarte bine psihologia infractorilor, mai ales a criminalilor în serie.

Inaugurarea Laboratorului Criminalistic "General Dumitru Ceacanica" a fost realizată cu prilejul deschiderii lucrărilor celei de a treia ediţii a conferinţei internaţionale "Ordinea publică în Europa, între tradiţie şi contemporaneitate", găzduită de şcoala clujeană, la care participă invitaţi din România, Republica Moldova şi Italia.

Activitatea face parte din calendarul evenimentelor menite să celebreze sărbătorirea Zilei Poliţiei Române.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite