Cluj: Scenele de resuscitare i-au şocat pe colegii lui Alex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii lui Alex Seleş au asistat aproximativ 20 de minute la manevrele de resuscitare ale acestuia. Părinţii copiilor care participau la cursurile de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic susţin că niciun adult nu s-a gândit să-i evacueze, pentru a-i scuti de scenele şocante.

Monica Mocan, mamă a doi dintre colegii de la înot ai lui Alex, susţine că acest lucru i-a afectat vizibil pe micuţi. Paul, fiul acesteia de doar şase ani s-a trezit în câteva nopţi suspinând, iar mezinul îşi doreşte să-şi chimbe numele din Rafael în Alex.

Părinţii acuză lipsa de personal

„Fiind doar antrenorii, e normal că s-au gândit exclusiv la salvarea lui Alex, însă trebuie menţionat că sistemul de la Bazinul Olimpic este unul deficitar. Acolo trebuie să existe cel puţin doi supraveghetori, dincolo de antrenori. Dacă exista personal suficient nu s-ar fi întâmplat nici tragedia, iar copiii ar fi fost şi scutiţi de la acele scene”, crede Monica Mocan.

Aceasta susţine că fiii săi, Paul (şase ani) şi Rafael (cinci ani) sunt vizibil afectaţi de cele întâmplate joi seara, chiar sub ochii lor. „Copiii mi-au explicat, în limbajul lor, cum medicii au încercat să-l facă bine pe Alex. În primele zile băiatul mare se trezea noaptea suspinând. Acum poate dormi, însă doar cu mine, refuză să doarmă singur. Cel mic vrea să-şi schimbe numele în Alex, iar aseară se jucau pe o consolă de jocuri şi au ales doar acest nume”, a mărturisit Monica Mocan.

Bogdi refuză să meargă la şcoală

Femeia a menţionat că intenţionează să-şi ducă copiii la un psiholog, pentru a afla dacă aceştia au nevoie de terapie pentru a trece peste cele întâmplate. La fel intenţionează mămica altui coleg de înot al lui Alex. Aceasta a confirmat că micuţii au asistat la resuscitarea copilului decedat joi, la Bazinul Olimpic, chiar sub ochii antrenorului, Vasile Pop.

„Cu siguranţă e afectat, însă copilul refuză să vorbească despre Alex. Nu ştiu dacă asta e cauza dar de două zile copilul nu a vrut să mai meargă la şcoală. El a fost promovat la bazinul mare, mai aşteptăm o perioadă de timp şi pe urmă îl vom duce din nou la înot să vedem cum reacţionează. E  posibil să-l duc la psihologul şcolar”, ne-a explicat mămica. Aceasta a dorit ca numele său să nu fie menţionat.

Imagini impregnate pe viaţă

Psihologul clujean Lucia Alb susţine că imaginile la care copiii au asistat îi vor marca pe viaţă. Ea a precizat că una dintre urmările perioadei petrecute în sala de înot, în timp ce Alex era resuscitat, este frica. „Le va apărea sentimentul de frică, dar mai ales cel de frică de înot. În plus, îşi vor pune întrebări legate de moarte. Imaginile le-au fost impregnate pe viaţă. Pentru ei reprezintă ceva ce n-au mai văzut”, a explicat psihologul Lucia Alb. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite